r
Nosalty Logó

Hagyományos rakott kel Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Hagyományos rakott kel Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

Összesen 975 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

Összesen 64 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 975 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    395.7 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12213.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    2068 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    3271 mg
  • Nátrium
    5526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    7467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2581 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    768 mg
  • D vitamin:
    601 micro
  • K vitamin:
    1669 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2658 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    15673 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3135 micro
Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a vízellepje.
  2. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, ízlés szerint megsózzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a darált húst, és közepes lángon, míg morzsáira szétesik, kevergetvefőzzük. Ha megpuhult, ízlés szerint borsozzuk. Félretesszük.
  5. A zacskós rizst az előírásoknak megfelelően puhára főzzük, ha megfőtt, lecsepegtetjük, és belekeverjük a darált húsba. (Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítünk.)
  6. Amikor a kelkáposzta megfőtt, (torzsa résznél egy villával ellenőrizzük) leöntjük a levét, kicsit hagyjuk hűlni. Addig a 2 pohár tejfölt 2 tojással, kevés sóval kikeverjük.
  7. A kelkáposzta felét szétosztjuk a tepsiben. Rátesszük a darált húsos keveréket. A tejföl kicsivel több mint felét eloszlatjuk rajta.
  8. Rátesszük a kelkáposzta másik felét, a maradék tejfölt elsimítjuk a tetején.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a tejföl összeáll, illetve aranysárga lesz a tetején foltokban.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 584
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 690221
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük. Kicsit bonyolultnak tűnik, de nem az. Viszonylag gyorsan elkészíthető, mert míg fő a kelkáposzta, - kb. 30-40 perc - addig a többi hozzávaló is készen van. A tepsibe belepakolni pedig már gyorsan megy. Kiadós és finom.

Hozzávalók

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...