r
Nosalty Logó

Hagymás tojásrántotta fodros kockával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Hagymás tojásrántotta fodros kockával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 1133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 4536 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 233 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 1133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10029.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    617 mg
  • Kálcium
    1921 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    3174 mg
  • Nátrium
    3818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1620 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    577 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1561 micro
  • Kolin:
    2092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3505 micro
Összesen 4536 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tojásrántottához

  1. A sós, olajos vizet feltesszük a tésztának forrni, a hagymákat megpucoljuk, aprítjuk.
  2. Az olívaolajban a kétféle hagymát, pici sóval, fedő alatt puhára pároljuk (aki szereti, pirítsa meg), ebbe tesszük bele a felkarikázott virslit, ami fedő alatt, pár perc alatt megfő.
  3. Erre öntjük rá a kis tálban már előtte felvert tojásokat, keverés mellett készre sütjük, de nem teljesen, még a keverés során érzékeljük a tojás lágyságát, és nem sütjük meg teljesen, majd pirospaprikával szórjuk meg.
  4. A tésztát előírás szerint kifőzzük és leszűrjük.
  5. Tálaljuk a kifőtt tésztával a tojásrántottát, amit reszelt sajttal szórunk meg.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3607
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

Sok reszelt sajttal, ecetes uborkával, vagy kovászossal, ha van még, tálaljuk és kínáljuk. Lehet felcikkezett paradicsommal is tálalni:-)) Nekem és a lányomnak azzal jobb és finomabb volt, a család férfi tagjai uborkával ették. Aki szereti, ehet hozzá kenyeret is.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás tojásrántotta fodros kockával
Éva-Anyóca 350 recept

Az egyszerű és gyors finom tojásrántottát, kissé átalakítva, körettel tálaltam, azaz tésztával, mert a húst a nagy melegben nem igazán kívántuk. A virsli is elhagyható, ha valaki nem szereti. Simán, csak a tojás és a hagyma is adható átsütve a tésztával.:-)) Nagyon gyors és finom étel:-)))

Hozzávalók

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...