r
Nosalty Logó

Hagymás tarja gombamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsó
Hagymás tarja gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Összesen 1392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Összesen 90 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2603.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Elkészítés

A hagymás tarjához

  1. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, a széleit bevagdaljuk. A tejbe 2 gerezd fokhagymát beleaprítunk,a húst pár órára, vagy egy éjszakára ebbe beáztatjuk. Nem sózzuk!
  2. Leitatjuk a hússzeletekről a tejet, mindkét oldalát enyhén megsózzuk,egy kiolajozott jénai tálba egymás mellé lerakjuk. Vékonyan megkenjük mustárral a felső oldalát, ráaprítjuk a másik 2 gerezd fokhagymát. Amegtisztított hagymákból vastag szeleteket vágunk, és elosztjuk a hússzeletek tetején.
  3. A meghámozott burgonyákat hasábokra vágjuk, és a hús köré elrendezzük.
  4. Kb. 1 dl vizet öntünk alá, enyhén megsózzuk a hagymát, és a burgonyát, éskevés olajjalmegspricceljük az egészet.
  5. Alufóliával letakarva 40-45 percig sütjük,majd levesszük a fóliát és széppirosra sütjük, ez kb még 15 perc.
  6. Míg sül a hús, az előzőleg beáztatott gombát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd egész apróra összevagdaljuk, liszttel elkevert tejjel felöntjük, és kiforraljuk.Nem kell bele semmilyen fűszer, mert a vargányának elég intenzív az íze, a fűszerek csak elnyomnák.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 653
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 51373
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gerzsó 20 recept

Nem túlságosan munkaigényes, viszonylag hamar elkészíthető, zamatos húsétel. Nálunk mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...