Hagymás rostélyos Éva házias konyhájától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
130g marha hátszín278 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
135g vöröshagyma49 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
1514
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
260g marha hátszín556 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g napraforgó olaj1768 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
3026
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
25.2g marha hátszín54 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
26.2g vöröshagyma10 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.4g napraforgó olaj172 kcal
-
19.4g vörösbor17 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
Összesen
295
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 127.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 286.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
1514
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 254.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1210.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 679 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 573.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 84 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
3026
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
-
2 kávéskanál mustár
-
8 dkg finomliszt
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
200 ml vörösbor
-
20 g vaj
Elkészítés
- A hússzeletek egyik oldalát mustárral bekenjük, a másikat őrölt borssal fűszerezzük, sózzuk. Egy kevés étolajat öntünk rá. Pár órát pácoljuk. De előző nap is elkészíthetjük a pácot.
- A vöröshagymát karikákra fölvágjuk. Majd egy zárható fedelű tálba tesszük, ez lehet egy műanyagdoboz is. Megszórjuk egy jó evőkanál liszttel és pirospaprikával. A tálat jól összerázzuk, hogy a hagymát jól befedje mindenhol a paprikás liszt.
- Egy kisebb lábosban olajat forrósítunk, és porciókban kisütjük a hagymát. (Csak annyira, hogy már ropogós legyen, de ne süljön nagyon meg.)
- Tányérba, konyhai törlőpapírra kiszedjük, majd miután kicsit lecsöpögött az olaj, egy másik edénybe szintén konyhai törlőpapírt teszünk, és oda átrakjuk. Ezzel megelőzzük azt, hogy olajtól elázott hagymát kínáljunk a húshoz.
- A hagymás olajból valamennyit egy serpenyőbe öntünk, a hús mustáros felét lisztbe belemártjuk, és mindkét oldalát a kívánt színig sütjük. Szükség szerint még megszórhatjuk őrölt borssal. Leöntjük a maradék napraforgó olajat, és vörösbort a hús alá öntjük. Befedjük födővel, és a tűzhely legalacsonyabb hőfokán főzzük tovább, ameddig a hús megpuhul. Egy villával ellenőrizhetjük. (A vörösbor egy részét helyettesíthetjük húslevessel is.) Nekem kb. 20-25 perc alatt párolódott meg, de ez függhet a hús vastagságától is.
- Kiszedjük a húst, és kb. 20 g vajat még beleolvasztunk a szaftba. Szitán átszűrjük, vagy botmixerrel pürésítjük, és visszaöntjük a serpenyőbe, a húst is hozzátesszük, majd tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor meglocsoljuk a hússzeleteket szafttal, a tetejére halmozzuk a hagymakarikákat.
- Sült burgonyát és savanyú uborkát kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 5922
- Feltöltés dátuma: 2018. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Egy osztrák videós receptoldalon találtam rá még anno erre a receptre. A saját ízlésemre alkottam meg, mert csak húslevessel készítette a szaftot, de javasolta a vörösbor lehetőségét is. A végén addig próbálgattam az arányokat, amíg már csak vörösbort adok a húshoz, mert nekem úgy sokkal finomabb, jobban ízlik.