r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Hagymás rostélyos Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3026 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3026 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeletek egyik oldalát mustárral bekenjük, a másikat őrölt borssal fűszerezzük, sózzuk. Egy kevés étolajat öntünk rá. Pár órát pácoljuk. De előző nap is elkészíthetjük a pácot.
  2. A vöröshagymát karikákra fölvágjuk. Majd egy zárható fedelű tálba tesszük, ez lehet egy műanyagdoboz is. Megszórjuk egy jó evőkanál liszttel és pirospaprikával. A tálat jól összerázzuk, hogy a hagymát jól befedje mindenhol a paprikás liszt.
  3. Egy kisebb lábosban olajat forrósítunk, és porciókban kisütjük a hagymát. (Csak annyira, hogy már ropogós legyen, de ne süljön nagyon meg.)
  4. Tányérba, konyhai törlőpapírra kiszedjük, majd miután kicsit lecsöpögött az olaj, egy másik edénybe szintén konyhai törlőpapírt teszünk, és oda átrakjuk. Ezzel megelőzzük azt, hogy olajtól elázott hagymát kínáljunk a húshoz.
  5. A hagymás olajból valamennyit egy serpenyőbe öntünk, a hús mustáros felét lisztbe belemártjuk, és mindkét oldalát a kívánt színig sütjük. Szükség szerint még megszórhatjuk őrölt borssal. Leöntjük a maradék napraforgó olajat, és vörösbort a hús alá öntjük. Befedjük födővel, és a tűzhely legalacsonyabb hőfokán főzzük tovább, ameddig a hús megpuhul. Egy villával ellenőrizhetjük. (A vörösbor egy részét helyettesíthetjük húslevessel is.) Nekem kb. 20-25 perc alatt párolódott meg, de ez függhet a hús vastagságától is.
  6. Kiszedjük a húst, és kb. 20 g vajat még beleolvasztunk a szaftba. Szitán átszűrjük, vagy botmixerrel pürésítjük, és visszaöntjük a serpenyőbe, a húst is hozzátesszük, majd tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor meglocsoljuk a hússzeleteket szafttal, a tetejére halmozzuk a hagymakarikákat.
  7. Sült burgonyát és savanyú uborkát kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5854
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rostélyos Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Egy osztrák videós receptoldalon találtam rá még anno erre a receptre. A saját ízlésemre alkottam meg, mert csak húslevessel készítette a szaftot, de javasolta a vörösbor lehetőségét is. A végén addig próbálgattam az arányokat, amíg már csak vörösbort adok a húshoz, mert nekem úgy sokkal finomabb, jobban ízlik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...