Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tavikavics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
13g sonka17 kcal
-
13g szalámi62 kcal
A sütőtál előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
915
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
32g víz0 kcal
A töltelékhez
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
50g szalámi247 kcal
A sütőtál előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
3658
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
2.1g víz0 kcal
A töltelékhez
-
29.8g vöröshagyma11 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
13.2g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
13.2g sajt47 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
6.6g kolbász30 kcal
-
3.3g sonka5 kcal
-
3.3g szalámi16 kcal
A sütőtál előkészítéséhez
-
0.9g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
242
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1919.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 1110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 149.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
915
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 131.7 g
Zsír
-
Összesen 267.6 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 851 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7677.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1729 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1236 mg
-
Nátrium 4439 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 599.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1565 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 1546 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 533 micro
Összesen
3658
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
A töltelékhez
-
5 közepes fej vöröshagyma
-
2 db tojás
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
20 dkg sajt
-
5 ek napraforgó olaj
-
10 dkg kolbász
-
5 dkg sonka
-
5 dkg szalámi
A sütőtál előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd kb. 4 evőkanál hideg vízzel hirtelen mozdulatokkal elkészítjük a tésztát.
- A formánkat kivajazzuk, lisztezzük, a tésztát belenyújtjuk úgy, hogy végig az oldalára is jusson belőle.
- 15 percig pihentetjük, majd megszurkáljuk villával, és 15 percig sütőben elősütjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát pucolás után félbe, majd karikára vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, tehetünk bele kolbász-, szalámi- vagy sonkadarabkákat is. A végén szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
- A két tojást elkeverjük a tejjel.
- Az elősütött tésztára rátesszük a hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, petrezselyemmel, majd ráöntjük a tejes mártást. Reszelt sajttal szórjuk meg.
- A sütőben tovább sütjük még kb. fél óráig.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8264
- Feltöltés dátuma: 2010. december 23.
Ajánló
Ha kihagyjuk belőle a húsféléket, akkor vegetáriánusok is elkészíthetik. A hagyma mellé még akár gombát is lehet tenni.
Receptjellemzők
Tavikavics
12 recept
Hagymát szeretők igencsak kedvelik ezt az ételt. Ahogy mi is.