r
Nosalty Logó

Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tavikavics
Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 3658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7677.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    4439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd kb. 4 evőkanál hideg vízzel hirtelen mozdulatokkal elkészítjük a tésztát.
  2. A formánkat kivajazzuk, lisztezzük, a tésztát belenyújtjuk úgy, hogy végig az oldalára is jusson belőle.
  3. 15 percig pihentetjük, majd megszurkáljuk villával, és 15 percig sütőben elősütjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát pucolás után félbe, majd karikára vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, tehetünk bele kolbász-, szalámi- vagy sonkadarabkákat is. A végén szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A két tojást elkeverjük a tejjel.
  6. Az elősütött tésztára rátesszük a hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, petrezselyemmel, majd ráöntjük a tejes mártást. Reszelt sajttal szórjuk meg.
  7. A sütőben tovább sütjük még kb. fél óráig.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8264
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 23.

Ajánló

Ha kihagyjuk belőle a húsféléket, akkor vegetáriánusok is elkészíthetik. A hagyma mellé még akár gombát is lehet tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás
Tavikavics 12 recept

Hagymát szeretők igencsak kedvelik ezt az ételt. Ahogy mi is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...