Hagymás-olívabogyós pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
6g élesztő7 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
4g só0 kcal
-
13g olajbogyó15 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
Összesen
780
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
25g élesztő26 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
14g só0 kcal
-
50g olajbogyó58 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
Összesen
3117
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1.9g élesztő2 kcal
-
7.4g tej4 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
29.8g finomliszt108 kcal
-
18.6g burgonya11 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
1g só0 kcal
-
3.7g olajbogyó4 kcal
-
25.3g vöröshagyma9 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0 kcal
Összesen
231
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1828.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 1473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 136.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
780
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 151.9 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7315.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 5894 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 545.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 693 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
3117
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
0.5 ek cukor
-
10 dkg vaj
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 tk só
-
5 dkg olajbogyó
-
2 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk még felhabosodik.
- A hagymákat apróra felkockázzuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük.
- Az olivabogyókat felkarikázzuk.
- Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a főtt, áttört burgonyát, a vajat, az olajat, a sót, a feldarabolt olivabogyókat és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt valamint a sült hagymát. Az egészet összegyúrjuk, amíg össze nem áll, majd a robotgép dagasztójával pár perc alatt átdolgozzuk.
- Ezután félretesszük 45 percre kelni.
- Miután megkelt, jól kilisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk.
- A tetejét bevagdossuk, és kb. 5 cm átmérőjű lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét pirospaprikás vízzel megkenjük, és további 15 percet pihentetjük.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 13781
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vikki
85 recept
Ennek a burgonyás pogácsának a receptjét nemrég találtam meg az ősrégi receptgyűjtemény legmélyén. Fogalmam sincs, honnan származhat, egy kicsi, újságból kivágott fecnin volt, és a hozzávalók alapján kipróbálásra érdemesnek találtam. Azóta már számtalanszor elkészítettem, és hogy ne legyen annyira unalmas, újítottam rajta egy kicsit: sült hagymát és olivabogyót tettem bele.Nekem azóta ez a kedvenc pogácsa receptem, mert belül a burgonyától nagyon lágy marad, és nem szárad ki másnapra sem. A másik kedvenc változatom a medvehagymás, amit már korábban feltettem ide.