Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1297
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 223.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 756 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 4149 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1796 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3454.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 294 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1748 mg
-
Nátrium 853 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 893 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16686 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3025 micro
-
Kolin: 1031 mg
-
Retinol - A vitamin: 16595 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 863 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 960 micro
Összesen
1297
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 1398 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A májat megtisztítjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy sütőtálba tesszük.
- A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd fél centisre szeleteljük. A paprikát szintén fél centis karikákra vágjuk. A fokhagymát a lehető legvékonyabbra szeljük.
- A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk.
- Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt, mustárt, olajat, majd hozzáadjuk a fűszereket.
- A zöldségeket és a mártást is a májhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, hogy a mártás mindent szépen befedjen.
- A tálat letakarjuk alufóliával, majd betesszük a sütőbe.
- Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz (vigyázzunk, hogy a máj ne száradjon ki).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 483
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 38450
- Feltöltés dátuma: 2012. július 18.
Ajánló
Párolt zöldborsós rizzsel, vagy burgonyapürével is nagyon finom.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Ezt az ételt Juci (strawberry) Fűszeres mustáros csirkemája ihlette... köszönet az alapötletért. :) Mintha már említettem volna, hogy a hagymát és a tejfölt is nagyon szeretjük, így egyenes út vezetett ahhoz, hogy a fent említett remek receptet egy kicsit felturbózzam ezekkel a hozzávalókkal. Tálaláskor sózhatjuk, ha kell. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/