r
Nosalty Logó

Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4149 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3454.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    893 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16686 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3025 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16595 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy sütőtálba tesszük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd fél centisre szeleteljük. A paprikát szintén fél centis karikákra vágjuk. A fokhagymát a lehető legvékonyabbra szeljük.
  3. A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk.
  4. Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt, mustárt, olajat, majd hozzáadjuk a fűszereket.
  5. A zöldségeket és a mártást is a májhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, hogy a mártás mindent szépen befedjen.
  6. A tálat letakarjuk alufóliával, majd betesszük a sütőbe.
  7. Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz (vigyázzunk, hogy a máj ne száradjon ki).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 483
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 38450
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Párolt zöldborsós rizzsel, vagy burgonyapürével is nagyon finom.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt Juci (strawberry) Fűszeres mustáros csirkemája ihlette... köszönet az alapötletért. :) Mintha már említettem volna, hogy a hagymát és a tejfölt is nagyon szeretjük, így egyenes út vezetett ahhoz, hogy a fent említett remek receptet egy kicsit felturbózzam ezekkel a hozzávalókkal. Tálaláskor sózhatjuk, ha kell. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...