r
Nosalty Logó

Hagymaleves burgonyával és tojással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Hagymaleves burgonyával és tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 658 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 658 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6566.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    2341 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    5596.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    628 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1774 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2542 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6678 micro
Összesen 3286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát pucoljuk, mossuk, nagyobb darabokra felkockázzuk. A hagymákat feldaraboljuk.
  2. Egy fazékba olajat teszünk, beletesszük a hagymákat, sót, és fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk.
  3. A tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, a fűszereket, burgonyát, felöntjük vízzel, és feltesszük főni 160 fokon, fedő alatt, addig amíg a burgonya puha lesz, és kóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük.
  4. Ha készen van, beletesszük a levestésztát, kóstoljuk, ha megfőtt, a felvert tojást öntjük bele, elkeverjük, és pár perc alatt kész, felforr, kikapcsoljuk.
  5. Tálaljuk: ecettel, tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9212
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Ajánló

Ha szeretjük tálaljuk tejföllel, ecettel, esetleg magában is fogyasztható. Ezután egy laktatóbb második fogás, akár kelt tészta, akár rakott burgonya, rakott tészta finom ebéd lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymaleves burgonyával és tojással
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors, nem túl drága,  mégis finom levest szerettem volna, ami még laktató is. Nekünk vannak otthon tyúkjaink, ezért a tojásért nem kell fizetnem. A hagymákat (vörös és fokhagyma), nagyobb tételben szoktam megvenni ősszel. A burgonyát is havonta-két havonta,  nagyobb tételben vesszük meg. Levestésztát , tésztát is szintén havi-két havi szinten vásároljuk meg, főleg, ha finom fajta  és akciós.:-)) A friss újhagymát és pórét vettem most, ami ára bolttól függ. Ezért a leves ára nagyjából ennyi, lehet, kevesebből is kihozni, attól függ, kinek mi van otthon. Finom volt . Elfogyott. :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...