r
Nosalty Logó

Hagymakrémleves Bettyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymakrémleves Bettyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 347 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2081 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 347 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8372.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    6118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2413 micro
Összesen 2081 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és feldaraboljuk. A hagymákat kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük a húsleves lével.
  2. Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, míg megpuhul a krumpli. Botmixer segítségével egyneművé turmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Tálaláshoz a bagettet szeletekre vágjuk, és sütőben megpirítjuk. Az újhagymát felszeleteljük. Ízlésesen tálaljuk a friss hagymadarabokkal, a pirítóssal és a reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 73286
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a hagymát minden mennyiségben. És ilyen hidegben még jobban esik egy ilyen finom krémleves. A piacon jártam, és finom kecske parmezánra leltem. Úgy gondoltam, pontosan fog passzolni ehhez a leveshez, és bevált. Nagyon finom, már aki szereti a kecskesajt különleges ízét.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...