r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült csirkemell gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kikikinsz
Hagymaágyon sült csirkemell gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1914 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 479 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5169.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2234 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 1914 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    311 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell-filét vékony szeletekre vágjuk, majd egy kicsit kiklopfoljuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. Felvágjuka hagymákat (tetszőleges méretre), majd egy jénai tálban egyenletesen elrendezzük.
  3. A csirkemell szeleteket serpenyőben egy kis olajon elősütjük. Majd rögtön a jénai tálba tesszük, így olajat is spórolva.
  4. A sonkaszeleteket kettévágjuk,és minden csirkemell-szeletre ráteszünk 2 fél darabot.
  5. Ezután jön rá a felszeletelt paradicsom.
  6. Jön a kukorica.
  7. Erre jön a vékonyszeletekre vágott fokhagyma. (Kevesebb is lehet a megadott mennyiségnél, de mi nagyon szeretjük, így bőven használok.)
  8. Ha szükséges, még egy kis olajat öntünk a jénaiba, fóliával lefedve, sütjük kb. 25-30 percig.
  9. Közben a sajtot lereszeljük,és a két tojással összekeverejük. A szeletek tetejére tesszük, és fólia nélkül rásütjüka husikra.
  10. Köretnek rizs a legjobb. De mivel kevés olajjal készül, és az is „eltűnik” a sütés alatt, akár sült krumpli is készülhet mellé. Főtt krumplit csak úgy ajánlom, ha egy kis fokhagymás vagy egy kis csípős szósz is készül mellé (mindegy milyen, mert a husihoz mindkettő illik).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14565
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kikikinsz 4 recept

Olvasgattam már hasonló recepteket, egy kicsit elvettem, egy kicsit hozzáraktam, és ez sült ki belőle. Mi nagyon szeretjük. Nehéz elrontani, és igazi jolly joker, ha meg akarom lepni a barátomat valami finom vacsival. Nekem ez a mennyiség 2 jénaiba fér bele. Ha kimarad sem kell megijedni, másnap is ugyanolyan finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...