r
Nosalty Logó

Habos vaníliapudingos alapmuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Habos vaníliapudingos alapmuffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.6 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5834.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 4826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral kézi mixerrel alaposan kikeverjük, beleütjük a tojásokat, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, sütőport, lisztet, kakaót, és folyamatos keverés közben apránként adjuk hozzá a tejet. Folyékony masszát kapunk, az alapos elkeverés után hagyjuk állni kb. 5 percet, addig előmelegítjük a sütőt.
  3. A muffin formákba beletesszük a papírkapszulákat, minden kapszulába 1 evőkanálnyi masszát teszünk.
  4. Tűpróbáig sütjük (tepsinként kb. 20-25 perc).
  5. Amíg hűlnek a muffinjaink, elkészítjük a vaníliapudingot. Kemény habbá verjük a tejszínhabot.
  6. Ha teljesen kihűlta puding (kavargassuk, hogy ne bőrösödjön be), összekeverjük a tejszínhabbal.
  7. A kihűlt muffinok tetejét levágjuk, közepüket (peremüket meghagyva) egy kiskanállal nagyjából kiszedjük 1 tálba, összemorzsoljuk, és óvatosan összekeverjük a habos vaníliapudinggal.
  8. A morzsás-habos pudingkrémet visszatöltögetjük a muffinokba (ne töltsük dugig, hogy az elsőfalatnál ne menjen ki belőle).
  9. A tetejüket rátesszük, és leheletnyi porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8446
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez "A" muffin alapreceptem. Nagy kedvelői vagyunk, és gyorsan készen van. Ez is az a sütiféle, aminek az alapjai minden háztartásban megtalálhatóak. Nem kell elszaladni a boltba hozzávalókért, ha hirtelen kedvem támad sütni...:) Tényleg csak fantázia kérdése, és persze idő/kedv mikor, mivel töltöm, díszítem. De cupcake elnevezéssel sose bír...:) Az alaptésztába szoktam keverni pl. kókuszt, darált diót, vagy a már kapszulába töltött masszákba apró csokidarabokat, meggyet, pikáns lekvárt. A tetejét lehet megszórni színes, díszítő apró cukorkákkal. 27 db lesz a fenti mennyiségből. A kapszulák átmérője (felül) 7 cm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...