r
Nosalty Logó

Habos szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 3170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd alaposan elkeverjük.
  3. A masszához hozzáöntjük a sütőporral vegyített lisztet, és ezt is elkeverjük.
  4. A tésztához öntünk 3-4 ek tejet, hogy lágyabb állagú legyen.
  5. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, majd a kimagozott, feldarabolt szilvákat ráhelyezzük a tészta tetejére, és megszórjuk bőven fahéjjal.
  6. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük a tésztát, majd kivesszük a sütőből.
  7. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Az elkészült habot ráöntjük a tészta tetejére, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14663
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

A felszeletelés előtt várjuk meg, míg teljesen kihűl, hogy ne sérüljön a habja. Ha szereted a rumos ízeket, akkor a szilva a tésztába helyezés előtt megáztatható rumba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ősz lassan véget ér, de nem múlhat el egy jó kis szilvás édesség nélkül. Csodás illat árad a konyhából sütés közben, ezért még relaxálásnak is kitűnő. Nemcsak az orrnak, de az ízlelőbimbóknak is maradandó élmény!

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...