r
Nosalty Logó

Habos pudingos gesztenyés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Habos pudingos gesztenyés szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

A díszítéshez

Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

A díszítéshez

Összesen 5481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

A díszítéshez

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6946.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    2503 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.9 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1557 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 5481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Habosra kavarjuk a margarint a cukorral, majd beleütjük a tojást, és a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva több részletben hozzáadjuk, legvégül a kakaót keverjük bele. Sütőpapírral borított tepsibe öntjük.
  2. Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
  3. Míg a tészta sül, elkészítjük a vaníliapudingot a szokásos módon. Ha langyosra hűlt, akkor beletördeljük a gesztenyemasszát, és robotgéppel elkeverjük.
  4. Miután a tészta kihűlt, a tetején eloszlatjuk a gesztenyés krémet.
  5. A tejszínből habfixálóval kemény habot verünk, a krémre kenjük, és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 15369
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Ajánló

Az én receptemben az áll, hogy bármilyen más bevált kakaós kavart tésztával is használható, de én csak ezt az egyet próbáltam ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos pudingos gesztenyés szelet
Tomatotree 262 recept

Igazán kiadós és nem is drága édesség, amit mostanában kissé elhanyagoltam. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...