r
Nosalty Logó

Habos-meggyes kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Habos-meggyes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 4410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval gépi habverővel kemény habbá verjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a 25dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáit egyesével, utána a 4ek vizet szintén apránként, miközben folyamatosan dolgozik a habverő.
  3. A lisztben előzőleg elkeverjük a kakaótés a szódabikarbónát.
  4. A kakaós lisztkeveréket 4-5 kanalanként rászórjuk a hab tetejére, meglocsoljuk kevés étolajjal (nem szabad egyszerre beletenni a 2evőkanállal, csak türelmesen, egyesével). Most már fakanállal dolgozunk tovább, nehogy összetörjük a habot. Mindig csak akkor hintjük rá a következő 4-5 ek lisztet, ha már az előző adagot szépen eldolgoztuk, és megint meglocsoljuk egy evőkanál étolajjal. Ezt addig ismételjük, amíg a lisztes keverék el nem fogy. De étolaj csak 2evőkanálnyi kerüljön bele!
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. (Az én tepsim teflonos 32X23 cm-es volt.)
  6. Előmelegített sütőben először 220-230 fokon kb. 10 percig erős lángon sütjük, utána 180 fokon sütjük tűpróbáig. (Nálam 25perc volt a sütési idő összesen.)
  7. Csak ateljesen kihűltpiskótát szabad megtölteni.
  8. A meggyet kimagozzuk, a levét leszűrjük, és kimérünk belőle 2,5 dl-t.
  9. A meggyléhez öntünk még 2,5 dl vizet, és felforraljuk.
  10. Ezalatt az étkezési keményítőt összekeverjük a 10 dkg cukorral és 4 evőkanál meggylével vagy vízzel.
  11. A felforralt vizes meggyléhez keverjük a cukros, keményítős keveréket, és sűrű pudingszerű krémet főzünk belőle. Áttetsző krémet kapunk az újraforralás után.
  12. Teljesen kihűtjük a krémet, majdhozzákeverjük a magozott meggyszemeket.
  13. A jól lehűtött Hulalából kemény habot készítünk gépi habverő segítségével.
  14. A hab felét összekeverjük a meggyes krémmel, a másik felét félretesszük a sütemény bevonásához és a díszítéshez.
  15. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a meggyes-habos krémmel, majd bevonjuk a félretett habbal.
  16. Meggyszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32×23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 465
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 62863
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Ajánló

Aki nem szereti a meggyet, más gyümölcsből is elkészítheti. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény abból az alkalomból készült, hogy a lányom megkapta a diplomáját. Ezért lett Habos-meggyes Dóra kocka a neve. Nagyon szereti a csokis piskótát, a meggyet és a habos sütiket, így ötvöztük a kedvenceit egy süteményben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...