Habos-meggyes kocka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
12 kcal
-
0 kcal
-
5 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
105 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
21g meggylé8 kcal
-
21g víz0 kcal
-
12 kcal
-
8g cukor32 kcal
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
57 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
-
250g meggylé100 kcal
-
250g víz0 kcal
-
143 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
4410
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
14.4g tojás18 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
10.9g cukor42 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
21.8g növényi habtejszín55 kcal
-
13.1g meggybefőtt9 kcal
-
10.9g meggylé4 kcal
-
10.9g víz0 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
Összesen
191
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 77.1 g
Zsír
-
Összesen 164 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2897 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 979 mg
-
Nátrium 1287 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 666.8 g
-
Cukor 371 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 530.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 877 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1506 micro
Összesen
4410
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 tk szódabikarbóna
-
25 g cukrozatlan kakaópor
-
4 ek víz
-
1 csipet só
A krémhez
-
500 ml növényi habtejszín
-
30 dkg meggybefőtt
-
2.5 dl meggylé
-
2.5 dl víz
-
2.5 evőkanál étkezési keményítő
-
10 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval gépi habverővel kemény habbá verjük.
- Apránként hozzáadjuk a 25dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáit egyesével, utána a 4ek vizet szintén apránként, miközben folyamatosan dolgozik a habverő.
- A lisztben előzőleg elkeverjük a kakaótés a szódabikarbónát.
- A kakaós lisztkeveréket 4-5 kanalanként rászórjuk a hab tetejére, meglocsoljuk kevés étolajjal (nem szabad egyszerre beletenni a 2evőkanállal, csak türelmesen, egyesével). Most már fakanállal dolgozunk tovább, nehogy összetörjük a habot. Mindig csak akkor hintjük rá a következő 4-5 ek lisztet, ha már az előző adagot szépen eldolgoztuk, és megint meglocsoljuk egy evőkanál étolajjal. Ezt addig ismételjük, amíg a lisztes keverék el nem fogy. De étolaj csak 2evőkanálnyi kerüljön bele!
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. (Az én tepsim teflonos 32X23 cm-es volt.)
- Előmelegített sütőben először 220-230 fokon kb. 10 percig erős lángon sütjük, utána 180 fokon sütjük tűpróbáig. (Nálam 25perc volt a sütési idő összesen.)
- Csak ateljesen kihűltpiskótát szabad megtölteni.
- A meggyet kimagozzuk, a levét leszűrjük, és kimérünk belőle 2,5 dl-t.
- A meggyléhez öntünk még 2,5 dl vizet, és felforraljuk.
- Ezalatt az étkezési keményítőt összekeverjük a 10 dkg cukorral és 4 evőkanál meggylével vagy vízzel.
- A felforralt vizes meggyléhez keverjük a cukros, keményítős keveréket, és sűrű pudingszerű krémet főzünk belőle. Áttetsző krémet kapunk az újraforralás után.
- Teljesen kihűtjük a krémet, majdhozzákeverjük a magozott meggyszemeket.
- A jól lehűtött Hulalából kemény habot készítünk gépi habverő segítségével.
- A hab felét összekeverjük a meggyes krémmel, a másik felét félretesszük a sütemény bevonásához és a díszítéshez.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a meggyes-habos krémmel, majd bevonjuk a félretett habbal.
- Meggyszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32×23
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 465
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 62863
- Feltöltés dátuma: 2013. november 02.
Ajánló
Aki nem szereti a meggyet, más gyümölcsből is elkészítheti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Ez a sütemény abból az alkalomból készült, hogy a lányom megkapta a diplomáját. Ezért lett Habos-meggyes Dóra kocka a neve. Nagyon szereti a csokis piskótát, a meggyet és a habos sütiket, így ötvöztük a kedvenceit egy süteményben.