Habos málnás-csokis szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta készítése
Csokis krém készítése
-
33g habtejszín97 kcal
-
13g tejcsokoládé71 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Málnás hab készítése
-
17g habtejszín49 kcal
-
25g málna13 kcal
-
20g málnalekvár56 kcal
-
6 kcal
Összesen
428
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta készítése
Csokis krém készítése
-
200g habtejszín584 kcal
-
80g tejcsokoládé428 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Málnás hab készítése
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g málna78 kcal
-
120g málnalekvár334 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
2564
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta készítése
-
21.4g tojás27 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.9g rizsliszt14 kcal
-
3.9g tönkölybúza liszt13 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
Csokis krém készítése
-
19.5g habtejszín57 kcal
-
7.8g tejcsokoládé42 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
Málnás hab készítése
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
14.6g málna8 kcal
-
11.7g málnalekvár32 kcal
-
4 kcal
Összesen
250
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
428
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 138 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1072 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2387 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 549 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1030 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.9 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 514.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 690 mg
-
Retinol - A vitamin: 1179 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
2564
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Piskóta készítése
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
2 púpozott ek rizsliszt
-
2 púpozott ek tönkölybúza liszt
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Csokis krém készítése
-
2 dl habtejszín
-
8 dkg tejcsokoládé
-
1 csomag habfixáló
Málnás hab készítése
-
1 dl habtejszín
-
15 dkg málna
-
6 ek málnalekvár
Elkészítés
Piskóta készítése
- A legjobb előző este elkészíteni: 2 dl tejszínt elkezdünk melegíteni lábosban, beletördeljük a csokidarabokat. Kevergetjük, míg felolvad, de nem kell felforralni! Ha elolvadt benne a csoki, akkor kész is, mehet a hűtőbe.
- Másnap, vagy ha a csokis tejszín lehűlt, felverjük. Én tettem bele most habfixálót is. Nem kell megijedni, tovább tart felverni, mint a sima tejszínt!
Csokis krém készítése
- Az egész tojásokat habosra keverjük, majd mehet bele a cukor. Egészen addig keverjük legmagasabb fokozaton, míg a térfogata megnő és kivilágosodik, ez lehet akár 5-10 perc is!
- Óvatosan belekanalazzuk az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat. Én most fehér liszt helyett fehér tönkölylisztet használtam. Laza mozdulatokkal egyneműsítjük, majd két sütőpapíros tepsibe terítjük, kb. 20x30 centisre.
- 200 fokon sütjük 3-5 percig, majd lejjebb vesszük 180 fokra, és készre sütjük. Nem kell neki sok idő, mert nem vastag a tészta.
- Ha kicsit kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük. Ha van időnk, ezt is meg lehet csinálni előző nap. Ha nincs ennyi időnk, akkor ha kihűlt a piskóta, be lehet tölteni.
Málnás hab készítése
- Az 1 dl tejszínt felverjük a 2 teáskanál házi vaníliás cukorral. A málnát villával összetörjük. Ha nincs málna, jó a lekvár is. Nekem a mélyhűtőben volt még egy adaggal.
- A piskótát félbevágjuk, így 4 lapot kapunk. Az első lapot megkenjük a lekvár felével, mehet rá a fele málnás hab. Erre a következő piskóta, a csokis hab fele, majd újra kezdjük.
- A tetejére csokis hab kerül. Ha 5 lapunk van, akkor a csokis habra lehet tenni még egy piskótát, amit bevonunk csokimázzal.
- Kicsit behűtjük, és lehet is falatozni! :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1155
- Feltöltés dátuma: 2016. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Petruska
61 recept
Egy nem túl édes süteményt szerettem volna enni. Ez lett belőle.