r
Nosalty Logó

Habos málnás-csokis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Habos málnás-csokis szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta készítése

Csokis krém készítése

Málnás hab készítése

Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta készítése

Csokis krém készítése

Málnás hab készítése

Összesen 2564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta készítése

Csokis krém készítése

Málnás hab készítése

Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2387 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 2564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Piskóta készítése

Csokis krém készítése

Málnás hab készítése

Elkészítés

Piskóta készítése

  1. A legjobb előző este elkészíteni: 2 dl tejszínt elkezdünk melegíteni lábosban, beletördeljük a csokidarabokat. Kevergetjük, míg felolvad, de nem kell felforralni! Ha elolvadt benne a csoki, akkor kész is, mehet a hűtőbe.
  2. Másnap, vagy ha a csokis tejszín lehűlt, felverjük. Én tettem bele most habfixálót is. Nem kell megijedni, tovább tart felverni, mint a sima tejszínt!

Csokis krém készítése

  1. Az egész tojásokat habosra keverjük, majd mehet bele a cukor. Egészen addig keverjük legmagasabb fokozaton, míg a térfogata megnő és kivilágosodik, ez lehet akár 5-10 perc is!
  2. Óvatosan belekanalazzuk az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat. Én most fehér liszt helyett fehér tönkölylisztet használtam. Laza mozdulatokkal egyneműsítjük, majd két sütőpapíros tepsibe terítjük, kb. 20x30 centisre.
  3. 200 fokon sütjük 3-5 percig, majd lejjebb vesszük 180 fokra, és készre sütjük. Nem kell neki sok idő, mert nem vastag a tészta.
  4. Ha kicsit kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük. Ha van időnk, ezt is meg lehet csinálni előző nap. Ha nincs ennyi időnk, akkor ha kihűlt a piskóta, be lehet tölteni.

Málnás hab készítése

  1. Az 1 dl tejszínt felverjük a 2 teáskanál házi vaníliás cukorral. A málnát villával összetörjük. Ha nincs málna, jó a lekvár is. Nekem a mélyhűtőben volt még egy adaggal.
  2. A piskótát félbevágjuk, így 4 lapot kapunk. Az első lapot megkenjük a lekvár felével, mehet rá a fele málnás hab. Erre a következő piskóta, a csokis hab fele, majd újra kezdjük.
  3. A tetejére csokis hab kerül. Ha 5 lapunk van, akkor a csokis habra lehet tenni még egy piskótát, amit bevonunk csokimázzal.
  4. Kicsit behűtjük, és lehet is falatozni! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1157
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos málnás-csokis szelet
Petruska 61 recept

Egy nem túl édes süteményt szerettem volna enni. Ez lett belőle.

Hozzávalók

Piskóta készítése

Csokis krém készítése

Málnás hab készítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...