r
Nosalty Logó

Habos lekváros csokikocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszi56
Habos lekváros csokikocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6384.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1546 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2394 mg
  • Nátrium
    1668 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.7 g
  • Cukor
    583 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 6145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük robotgép segítségével.
  2. Hozzáadjuk a tejet, és tovább keverjük.
  3. Beletesszük a lisztet, sütőport és kakaót, majd csomómentesre keverjük a tésztát.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kizsírozzuk és kilisztezzük.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (mikor már nem ragad rá a tészta a tűre, akkor jó).
  6. Sütés közben elkészítjük a tölteléket. A hulalát a habfixálóval addig verjük robotgép segítségével, amíg kemény nem lesz.
  7. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük az alsó lapot a lekvár felével, majd erre halmozzuk a hulalát. Szépen elsimítjuk. A tészta másik felét megkenjük a lekvár másik felével, majd pedig ráborítjuk a hulalás tészta tetejére.
  8. A tetejére csokimázat teszünk. A csokimázhoz a tortabevonót feltördeljük kockákra, kicsi víz segítségével felolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a kakaóport. Mikor már csomómentes és szép sűrű, akkor levesszük a tűzről és a tészta tetejére kenjük.
  9. Berakjuk 1 órára a hűtőbe, aztán tálalhatjuk. Kockákra, vagy szeletekre vágva tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x23x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 42699
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyen jellegű süteményeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos lekváros csokikocka
Nyuszi56 3 recept

Használhatunk a meggylekvár helyett barack-, szilva- vagy málnalekvárt is. A lényeg, hogy a lekvártól kicsit savanykás íze van, de attól finom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...