r
Nosalty Logó

Habos lekváros csokikocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyuszi56
Habos lekváros csokikocka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

514
Kalória
6.4g
Fehérje
79g
Szénhidrátok
20g
Zsír
19.6g
Víz
16.8g
Koleszterin
3.7g
Rost
48.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6384.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1546 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2394 mg
  • Nátrium
    1668 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.7 g
  • Cukor
    583 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 6145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük robotgép segítségével.
  2. Hozzáadjuk a tejet, és tovább keverjük.
  3. Beletesszük a lisztet, sütőport és kakaót, majd csomómentesre keverjük a tésztát.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kizsírozzuk és kilisztezzük.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (mikor már nem ragad rá a tészta a tűre, akkor jó).
  6. Sütés közben elkészítjük a tölteléket. A hulalát a habfixálóval addig verjük robotgép segítségével, amíg kemény nem lesz.
  7. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük az alsó lapot a lekvár felével, majd erre halmozzuk a hulalát. Szépen elsimítjuk. A tészta másik felét megkenjük a lekvár másik felével, majd pedig ráborítjuk a hulalás tészta tetejére.
  8. A tetejére csokimázat teszünk. A csokimázhoz a tortabevonót feltördeljük kockákra, kicsi víz segítségével felolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a kakaóport. Mikor már csomómentes és szép sűrű, akkor levesszük a tűzről és a tészta tetejére kenjük.
  9. Berakjuk 1 órára a hűtőbe, aztán tálalhatjuk. Kockákra, vagy szeletekre vágva tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x23x6

Használhatunk a meggylekvár helyett barack-, szilva- vagy málnalekvárt is. A lényeg, hogy a lekvártól kicsit savanykás íze van, de attól finom. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!