r
Nosalty Logó

Habos gesztenyés piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos gesztenyés piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    195.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1828 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 4059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krém alapját, a cukrászkrémet. A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgáját először habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet is hozzáadjuk. Ha már meleg a tej, pár kanállal adunk a tojásos keverékhez, majd a keveréket elkeverjük a tejbe. Visszatesszük a gázra és puding sűrűségig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. Majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet (érdemes először kanállal összekavarni és csak utána robotgéppel). Majd kis adagokban hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett tepsibe öntjük és mehet a sütőbe. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  3. Robotgéppel összedolgozzuk a cukrászkrémet, a gesztenyemasszát és a habfixálót. Félretesszük.
  4. A habtejszínhez adunk porcukrot és a két habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ha nem elég kemény a hab, nyugodtan adjuk hozzá a harmadik habfixálót is, de csak apránkét szórjuk bele.
  5. A piskótára halmozzuk a gesztenyés krémet, ügyelve arra, hogy a tészta legszélére ne tegyünk. Majd ráhalmozzuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük. Kb. 30 perc és már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 6080
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami habos és gesztenyés sütire vágytam :-) Nah, ez habos is és gesztenyés is lett :-D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...