r
Nosalty Logó

Habos gesztenyés piskóta

NS
Habos gesztenyés piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1014
Kalória
18.4g
Fehérje
123.1g
Szénhidrát
48.9g
Zsír
133.8g
Víz
427.3g
Koleszterin
981.8mg
Élelmi rost
67.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    195.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1828 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 4059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krém alapját, a cukrászkrémet. A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgáját először habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet is hozzáadjuk. Ha már meleg a tej, pár kanállal adunk a tojásos keverékhez, majd a keveréket elkeverjük a tejbe. Visszatesszük a gázra és puding sűrűségig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. Majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet (érdemes először kanállal összekavarni és csak utána robotgéppel). Majd kis adagokban hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett tepsibe öntjük és mehet a sütőbe. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  3. Robotgéppel összedolgozzuk a cukrászkrémet, a gesztenyemasszát és a habfixálót. Félretesszük.
  4. A habtejszínhez adunk porcukrot és a két habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ha nem elég kemény a hab, nyugodtan adjuk hozzá a harmadik habfixálót is, de csak apránkét szórjuk bele.
  5. A piskótára halmozzuk a gesztenyés krémet, ügyelve arra, hogy a tészta legszélére ne tegyünk. Majd ráhalmozzuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük. Kb. 30 perc és már fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Valami habos és gesztenyés sütire vágytam :-) Nah, ez habos is és gesztenyés is lett :-D

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...