Habos gesztenyés piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8g víz0 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
100g tej56 kcal
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
A tetejére
-
125g habtejszín365 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
6g habfixáló22 kcal
Összesen
1014
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
32g víz0 kcal
A krémhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
400g tej224 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
A tetejére
-
500g habtejszín1460 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Összesen
4059
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
11.9g tojás15 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.7g víz0 kcal
A krémhez
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
13.5g gesztenyemassza24 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
A tetejére
-
27g habtejszín79 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
1.3g habfixáló5 kcal
Összesen
218
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 427 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1102.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.1 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
1014
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 195.5 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4411.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1428 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 1596 mg
-
Nátrium 1144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.4 g
-
Cukor 271 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 535.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1857 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 361 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 996 mg
-
Retinol - A vitamin: 1828 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1438 micro
Összesen
4059
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
8 púpozott ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
4 ek víz
A krémhez
-
2 db tojássárgája
-
50 g cukor
-
25 g finomliszt
-
400 ml tej
-
250 g gesztenyemassza
A tetejére
-
500 ml habtejszín
-
1 ek porcukor
-
3 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a krém alapját, a cukrászkrémet. A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgáját először habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet is hozzáadjuk. Ha már meleg a tej, pár kanállal adunk a tojásos keverékhez, majd a keveréket elkeverjük a tejbe. Visszatesszük a gázra és puding sűrűségig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. Majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet (érdemes először kanállal összekavarni és csak utána robotgéppel). Majd kis adagokban hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett tepsibe öntjük és mehet a sütőbe. Ha kész, hagyjuk hűlni.
- Robotgéppel összedolgozzuk a cukrászkrémet, a gesztenyemasszát és a habfixálót. Félretesszük.
- A habtejszínhez adunk porcukrot és a két habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ha nem elég kemény a hab, nyugodtan adjuk hozzá a harmadik habfixálót is, de csak apránkét szórjuk bele.
- A piskótára halmozzuk a gesztenyés krémet, ügyelve arra, hogy a tészta legszélére ne tegyünk. Majd ráhalmozzuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük. Kb. 30 perc és már fogyaszthatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 6080
- Feltöltés dátuma: 2012. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Valami habos és gesztenyés sütire vágytam :-) Nah, ez habos is és gesztenyés is lett :-D