r
Nosalty Logó

Habos diós szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos diós szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 9962 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    643.6 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    1513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7236.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1960 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2914 mg
  • Nátrium
    1562 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    959.4 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4407 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4230 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2099 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 9962 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és kevés tejjel. Másfél órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  3. Közben a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
  4. A tésztát három részre osztjuk. Kinyújtjuk, egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk durvára vágott dióval, és laponként kisütjük.
  5. A krémhez megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat, majd a kihűlt lapok közé kenjük.
  6. Hosszúkásra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes méretű
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 410
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 57988
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós, finom diós süti!

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...