r
Nosalty Logó

Habos diós pite helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Habos diós pite helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 900 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 900 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4390.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1944 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.8 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 5405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, vajból, cukorból sütőporral és a tojássárgájával, kevés tejjel sima, könnyen nyújtható tésztát készítünk.
  2. Kivajazott tepsibe nyomkodjuk, 1/2 üveg lekvárral megkenjük a tésztát.
  3. A tojásfehérjéből 10 dkg cukorral kemény habot verünk.Összekeverjüka 8 dkg porcukrot, adarált dióval, a citrom reszelt héjával, hozzáadjuk a citromlevét, a fahéjat, tojássárgákat, vaníliás cukrot, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal, és a lekváros tésztára simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 13549
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

Ha valaki a vastagabb tésztával szereti, akkor süsse kisebb tepsiben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ez a recept az anyukám receptjéből való. Nem szerettük a túl sok tésztát, ezért az anyukánk a kedvünkben járt, csak alulra használt tésztát.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...