Habos-diós krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
3g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
4g dió27 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
83g tej47 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
29 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
6 kcal
-
4g dió27 kcal
A sütemény tetejére
-
105 kcal
Összesen
676
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
40g víz0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
343 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g dió327 kcal
A sütemény tetejére
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
Összesen
8103
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
10.4g tojás13 kcal
-
9.4g porcukor37 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g dió10 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31.5g tej18 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.6g dió10 kcal
A sütemény tetejére
-
15.7g növényi habtejszín40 kcal
Összesen
255
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
676
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 393.6 g
-
Telített zsírsav 237 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6187 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1953 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1965 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1004.1 g
-
Cukor 614 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 348.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1834 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 968 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1535 micro
Összesen
8103
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
30 dkg porcukor
-
5 ek víz
-
30 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 l tej
-
8 ek cukor
-
3 púpozott ek finomliszt
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
A sütemény tetejére
Elkészítés
A piskótához
- A 6 tojásfehérjét egy csipet só hozzáadása után gépi habverővel kemény habbá verjük. Miközben forog a habverő, kanalanként hozzáadjuk az 5 kanál vizet.
- Ezután apránként belekeverjük a 30 dkg porcukrot.
- A 6 tojássárgáját egyesével keverjük a habba.
- A lisztet, amibe már belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát, több részletben adjuk a tojáshabhoz, de már nem a robotgéppel, hanem csak fakanállal óvatosan keverjük tovább.
- A piskótát elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük az 5 dkg diót.
- A diós piskótát elterítjük a kivajazott és kilisztezett tepsiben. (Kb. 30X30 cm-es legyen a tepsi). A piskóta másik felét ráterítjük a diós piskótára.
- Egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben először 200 fokon 5-6 percig felhúzatjuk, utána 180 fokon tűpróbáig sütjük hőlégkeveréssel.
- Teljesen kihűtjük, majd rákenjük a szintén hideg diós krémet.
- A krém elkészítése: A 2 vaníliás pudingport és a 3 púpos ek lisztet csomómentesre keverjük 12 ek hideg tejjel.
- A többi tejet felforraljuk a 8 ek cukorral. Belefőzzük a lisztes-pudingos keveréket. Ha kihűlt, hozzákeverjük a habosra kevert cukros vajat és az 5 dkg darált diót.
- Óvatosan rákenjük a krémet a piskóta tetejére.
- A hulalát vagy a megglét géppel jó kemény habbá verjük, és rákenjük a sütemény tetejére. (Nem kell hozzá sem cukor, sem habfixáló.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30X30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15085
- Feltöltés dátuma: 2012. július 27.
Ajánló
Szeletelés: hidegvizes késsel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
Először csokoládémázat terveztem a diós krém tetejére, de utána eszembe jutott, hogy a tejszínhab is nagyon szépen mutat a sütin, és ráadásul még nagyon finom is! "Jaj, de jó a habos sütemény!!!"