r
Nosalty Logó

Habos-diós krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Habos-diós krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Összesen 8103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    393.6 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6187 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1953 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004.1 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 8103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A 6 tojásfehérjét egy csipet só hozzáadása után gépi habverővel kemény habbá verjük. Miközben forog a habverő, kanalanként hozzáadjuk az 5 kanál vizet.
  2. Ezután apránként belekeverjük a 30 dkg porcukrot.
  3. A 6 tojássárgáját egyesével keverjük a habba.
  4. A lisztet, amibe már belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát, több részletben adjuk a tojáshabhoz, de már nem a robotgéppel, hanem csak fakanállal óvatosan keverjük tovább.
  5. A piskótát elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük az 5 dkg diót.
  6. A diós piskótát elterítjük a kivajazott és kilisztezett tepsiben. (Kb. 30X30 cm-es legyen a tepsi). A piskóta másik felét ráterítjük a diós piskótára.
  7. Egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben először 200 fokon 5-6 percig felhúzatjuk, utána 180 fokon tűpróbáig sütjük hőlégkeveréssel.
  8. Teljesen kihűtjük, majd rákenjük a szintén hideg diós krémet.
  9. A krém elkészítése: A 2 vaníliás pudingport és a 3 púpos ek lisztet csomómentesre keverjük 12 ek hideg tejjel.
  10. A többi tejet felforraljuk a 8 ek cukorral. Belefőzzük a lisztes-pudingos keveréket. Ha kihűlt, hozzákeverjük a habosra kevert cukros vajat és az 5 dkg darált diót.
  11. Óvatosan rákenjük a krémet a piskóta tetejére.
  12. A hulalát vagy a megglét géppel jó kemény habbá verjük, és rákenjük a sütemény tetejére. (Nem kell hozzá sem cukor, sem habfixáló.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15072
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Ajánló

Szeletelés: hidegvizes késsel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először csokoládémázat terveztem a diós krém tetejére, de utána eszembe jutott, hogy a tejszínhab is nagyon szépen mutat a sütin, és ráadásul még nagyon finom is!  "Jaj, de jó a habos sütemény!!!" 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sütemény tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...