Habos cseresznyés pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
47g joghurt29 kcal
-
22g napraforgó olaj193 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
58g cukor223 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g cseresznye43 kcal
hab
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
830
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
375g joghurt229 kcal
-
175g napraforgó olaj1547 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
460g cukor1780 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
600g cseresznye348 kcal
hab
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6635
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
14.6g joghurt9 kcal
-
6.8g napraforgó olaj60 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
17.9g cukor69 kcal
-
23.3g finomliszt85 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23.3g cseresznye13 kcal
hab
-
4.7g tojásfehérje2 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
257
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.3 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
830
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.2 g
Zsír
-
Összesen 208.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6337 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 1594 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 2616 mg
-
Nátrium 1542 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1098.4 g
-
Cukor 620 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1071.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 581 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1308 micro
Összesen
6635
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
tészta
-
375 ml joghurt
-
175 ml napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
2 bögre cukor
-
4 bögre finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
60 dkg cseresznye
hab
-
3 db tojásfehérje
-
6 ek cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
tészta
- Veszünk egy tálat, és beleöntjük a joghurtot, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk.
- Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót, összekeverjük. Egy tepsit (20X30 cm) kizsírozzunk, meghintjük liszttel, és belesimítjuk a tészta felét.
- A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, majd a felével megszórjuk a tésztát, majd a maradék tésztát rásimítjuk, és a maradék cseresznyével megszórjuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-28 percre.
hab
- Amíg sül a tészta, a csipet sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor félig felvertük, apránként hozzáadjuk a cukrot. Kemény habot verünk.
- Ha tészta majdnem megsült, akkor kivesszük a sütőből, és ráhalmozzuk a felvert tojásfehérjét, elsimítjuk, és visszatoljuk sütőbe kb. 10-15 percre. Inkább szárítjuk, mint süssük
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20X30
- Sütés ideje: 28 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2668
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 25.
Ajánló
Ez a süti bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept
Hagyjuk kihűlni, mert így könnyebb felvágni.