Habkönnyű túrós süti
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.3 g
-
Cink 87 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 68 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 101.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3709.7 g
-
Cink 525 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 406 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 1127 mg
-
Nátrium 902 mg
-
Réz 20 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.2 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 458.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 918 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 50 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 242 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 889 mg
-
Retinol - A vitamin: 909 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1481 micro
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.9 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Hozzávalók
-
200 g tehéntúró
-
90 g tejföl
-
50 g vaj
-
6 db tojás
-
80 g finomliszt
-
1 ek citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 késhegynyi só
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
- A túró és a tejföl legyen szoba hőmérsékletű, a vaj pedig puha, mikor elkezdünk dolgozni. Keverjük őket jó alaposan össze. Ha a túró nagyon darabos, előtte botmixerrel pépesíthetjük, vagy szűrőn átpasszírozhatjuk. Ehhez az egyveleghez adjuk hozzá a tejet, a citromlevet, a citromhéjat, a vaníliát és a tojássárgákat.
- Keverjük össze a lisztet a csipet sóval és a szódabikarbónával. Majd ezt is adjuk hozzá a túrós masszához, és keverjük alaposan el.
- Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük addig, amíg teljesen kemény nem lesz a massza.
- Óvatosan forgassuk bele a cukros fehérjehabot a túrós masszába, vigyázzunk, hogy ne törjön össze.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 60 percet sütjük. (Elvileg 160 fokot ír, az én brutál sütőmben 130 °C légkeverésen, de ez másoknál kevés lehet.)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 46x32x4
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 13345
- Feltöltés dátuma: 2014. július 19.
Ajánló
Bármilyen idénygyümölcsöt lehet rá tenni, de szerintem akár a tésztába is keverhetünk mazsolát, más aszalt gyümölcsöt vagy süthető csokicseppeket is. Én felezett sárgabarackot tettem a tészta tetejére, majd mikor kihűlt megszórtam porcukorral. Az eredeti recept a sütéshez azt írja, hogy a tepsit helyezzük egy nagyobb, vízzel töltött tepsibe, és úgy süssük. Én ezt elhagytam, és simán sütöttem, de lehet úgy még finomabb. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ez a süti egy másik netes receptoldalon jött velem szemben még régebben, egy bizonyos Vass Lászlóné receptje, akinek azóta imába foglaltam a nevét. :) Nemrég sárgabarack mellé kerestem valami könnyű, túrós desszertet, és megcsináltam. Eddig akárki kóstolta, nem győzte dicsérni, így felteszem ide is (egy icipici változtatással), mert pont ilyet nem láttam még itt. :D