r
Nosalty Logó

Habkönnyű sütőtökös fűszeres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habkönnyű sütőtökös fűszeres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1409 micro
  • β-karotin
    5044 micro
  • β-crypt
    2436 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4086.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1002 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4331 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    8454 micro
  • β-karotin
    30263 micro
  • β-crypt
    14616 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 3494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    509 micro
  • β-karotin
    1822 micro
  • β-crypt
    880 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt 180 C-on legalább fél órán át süssük, amíg teljesen megpuhul, majd villával vagy robotgéppel pépesítsük. A masszához adjuk hozzá a reszelt répát és almát, majd az egy tojást.
  2. Az így kapott masszát dolgozzuk össze, és adjuk hozzá a mascarponét, a cukrot és a margarint. Egy habkönnyű, folyékony, buborékos állagú keveréket kapunk, amit a száraz alapanyagokkal sűrítünk (liszt, sütőpor, darált vagy durvára vágott dió, kókuszreszelék). Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrű.
  3. A kész masszát egy kivajazott sütőformába/jénai tálba öntjük, és 180 C-on 30 percig sütjük. Ha kész, egy kívül kicsit szilárd, belül nagyon krémes, rezgős állagú sütit kapunk.
  4. Díszíteni mandarinnal vagy naranccsal, fahéjas porcukorral vagy citrusos lekvárral érdemes.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1672
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 25.

Ajánló

Karácsonyi sütiként abszolút megállja a helyét, de hűvös őszi estéken forralt bor mellé is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elkészítése nagyon egyszerű, a hozzávalókat tényleg csak össze kell önteni. Amilyen gyorsan megvan, olyan finom. A hozzávalók könnyedén felcserélhetőek. Sok receptet néztem, de egyik sem volt az igazi, így született ez a habkönnyű finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...