r
Nosalty Logó

Habart karfiolleves Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Habart karfiolleves Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 222 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 1119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 25 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    629 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3118 micro
  • β-karotin
    7960 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 222 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    2143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3144.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    417 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    905 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    15591 micro
  • β-karotin
    39801 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    4067 micro
Összesen 1119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 25 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a répákat, és így is dinszteljük egy kicsit, majd felöntjük kb. 0,5-1 liter vízzel.
  3. Amikor felforrt a leves, beletesszük a karfiolt, a paprikát és a paradicsomot is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a karfiolt, de túl híg se legyen. Persze az is számít, hogy mennyi levesre van szükségünk.
  4. A levest befűszerezzük kedvünkrevalóan, majd rátesszük a fedőt, és főzzük.
  5. Amikor már majdnem puha minden a levesben, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe beletettük a pirospaprikát.
  6. Megkóstoljuk, hogy elég jó-e az íze, és összefőzzük a levest.
  7. Amikor már minden puha, és kicsit rotyogott a leves a habarás után fedő nélkül, megszórjuk a petrezselyemmel és lezárjuk a gázt alatta.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 127509
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Bármikor ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, csak egy egyszerű karfiollevest akartam készíteni. Valamikor valamilyen újságból vágtam ki ezt a receptet és már elkészítettem, gondoltam, most újra erre kerül a sor. Ebbe nem szoktam tenni semmilyen levesbetétet, csak a habarással sűrítem.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...