Habart karfiolleves Boszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
234g karfiol23 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g leveskocka7 kcal
-
42 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
360g víz0 kcal
A habaráshoz
-
30g tejföl59 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0 kcal
Összesen
222
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
1170g karfiol117 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
1800g víz0 kcal
A habaráshoz
-
150g tejföl297 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
Összesen
1119
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
27.9g karfiol3 kcal
-
11.9g sárgarépa4 kcal
-
2.1g fehérrépa1 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
2.4g paprika0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
43g víz0 kcal
A habaráshoz
-
3.6g tejföl7 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
Összesen
25
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 629 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 830 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3118 micro
-
β-karotin 7960 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
222
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3699.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 2143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 3144.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 417 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 905 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 15591 micro
-
β-karotin 39801 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 4067 micro
Összesen
1119
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 372 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 62 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
25
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 nagy db karfiol
-
0.5 kg sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
1.8 l víz
A habaráshoz
-
150 g tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 kk fűszerpaprika
Elkészítés
A leveshez
- A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk.
- A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a répákat, és így is dinszteljük egy kicsit, majd felöntjük kb. 0,5-1 liter vízzel.
- Amikor felforrt a leves, beletesszük a karfiolt, a paprikát és a paradicsomot is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a karfiolt, de túl híg se legyen. Persze az is számít, hogy mennyi levesre van szükségünk.
- A levest befűszerezzük kedvünkrevalóan, majd rátesszük a fedőt, és főzzük.
- Amikor már majdnem puha minden a levesben, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe beletettük a pirospaprikát.
- Megkóstoljuk, hogy elég jó-e az íze, és összefőzzük a levest.
- Amikor már minden puha, és kicsit rotyogott a leves a habarás után fedő nélkül, megszórjuk a petrezselyemmel és lezárjuk a gázt alatta.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 176
- Össznézettség: 127509
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Ajánló
Bármikor ebédre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Semmi különös, csak egy egyszerű karfiollevest akartam készíteni. Valamikor valamilyen újságból vágtam ki ezt a receptet és már elkészítettem, gondoltam, most újra erre kerül a sor. Ebbe nem szoktam tenni semmilyen levesbetétet, csak a habarással sűrítem.