r
Nosalty Logó

Habart bableves füstölt kolbásszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Habart bableves füstölt kolbásszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

860
Kalória
42.9g
Fehérje
86.9g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
552.5g
Víz
67.1g
Koleszterin
16.1g
Rost
3.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 115 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8303.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    4512 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    2210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1618 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este többszörös mennyiségű vízbe beáztatjuk.
  2. (Én minden habart leves, és főzelék készítését a rántással kezdem, és erre teszem föl az ételt. Nagymamám így csinálta, és én is tovább folytatom a hagyományt.) Tehát először egy kevés olajjal és kevés liszttel világos rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, borssal, rátesszük a babot és a kolbászt, felöntjük kb. 2 l vízzel (először kevesebb vízzel elkeverjük, és utána öntjük fel a teljes mennyiséget). Babérlevéllel ízesítjük. Kb. 2,5-3 órán át főzzük, amíg a bab teljesen megpuhul, csak a végefelé sózzuk meg.
  3. Amikor a bab már majdnem puha, rakhatunk bele csipetkét, de vigyázva a mennyiséggel, mert megdagad benne.
  4. Majd habarást készítünk a tejfölből, és egy kevés (1-2 kk) lisztből. A levesből teszünk egy keveset a habaráshoz (hőkiegyenlítést végzünk), jól elkeverjük, és ráöntjük a levesre, majd elkeverjük benne, összeforraljuk.
  5. Aki szereti, még ízesítheti 1 ek ecettel.
  6. Csipetke elkészítése: a lisztet a tojással összegyúrjuk (picit sózzuk), cipót formázunk. A kész cipóból kis darabokat csipegetünk a majdnem kész levesbe, és készre főzzük. Amennyiben nem használjuk fel mindet kiszárítjuk, és jól záródó dobozban tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Nagymamám régen kétféleképpen főzte a bablevest: tejföllel habarva, zöldség nélkül, illetve zöldségesen habarás nélkül. Most az előbbi változatot mutatom be, hogyan készítette anno a nagyim. Én annyival bővítettem, hogy csipetkét is rakok bele.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Toszkán bableves

Íme egy mennyei toszkán bableves, ami 30 perc alatt el is készül a Candy által biztosított főzőlapon. Háromszorosan is hat ránk, hiszen már messziről egy léleksimogató illattal ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!