r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta sütőpor nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Gyümölcstorta sütőpor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 865 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 865 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 3462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A gyümölcstorta formát kivajazzuk.
  2. Sütőt bekapcsoljuk, 170 C légkeverés. Mire a tésztánk elkészül, szépen be is melegszik :-)
  3. A 4 tojást a cukorral együtt egy magas falú tálban robotgéppel duplájára habosítjuk. Ez úgy 3-4 percet vesz igénybe. Hozzáöntjük az olajat, amit óvatosan elkeverünk a krémben. Ezután több részletben hozzátesszük a lisztet, habkanállal finom mozdulatokkal elegyítjük.
  4. Beleöntjük a formába, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Krém készítése: kb. 3 dl tejet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd beleöntjük a kevés tejjel csomómentesre kevert pudingot. Felfőzzük, és a végén elkeverjük benne a vajat.
  6. Ha kicsit kihűlt a tortánk, szépen kijön a formából. Süteményes tálra tesszük, és beleöntjük a pudingot, amit bármilyen gyümölccsel díszítünk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5743
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept valamikor 30 éve a sütőforma belsejében lapulva került hozzánk. Azóta is ez a recept a nyerő... én is csodálkoztam, hogy nem kell bele sütőpor... de nem kell!! :-) Nézegettem itt a hasonló recepteket, de pont ilyenre nem akadtam... Egy próbát megér, hogy Ti is elkészítsétek, mert roppant egyszerű!  Én már jó ideje nem bíbelődöm a zselatinnal... hiszen annyira finom, könnyű a tészta roppanós külső burkával... amit egy vajas pudinggal szoktam készíteni... pont azt szeretem, ha felvágom, a krém kissé szétomlik... és mire teljesen elhűlne se híre, se hamva a sütinek. Arra ne számítsatok, hogy majd másnapra is marad...:-) 

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...