Gyümölcstorta sütőpor nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortalaphoz
-
55g tojás69 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
10 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
64g őszibarack24 kcal
Összesen
865
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortalaphoz
-
220g tojás277 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
254g őszibarack95 kcal
Összesen
3462
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortalaphoz
-
15.6g tojás20 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
53 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A krémhez
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
24.8g tej14 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
3.5g méz11 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
A díszítéshez
-
18g őszibarack7 kcal
Összesen
246
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.4 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
865
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 177.3 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1850.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.8 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 406.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 896 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 521 micro
-
β-crypt 181 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1221 micro
Összesen
3462
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
15 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3.5 dl tej
-
3 ek cukor
-
2 ek méz
A díszítéshez
Elkészítés
A tortalaphoz
- A gyümölcstorta formát kivajazzuk.
- Sütőt bekapcsoljuk, 170 C légkeverés. Mire a tésztánk elkészül, szépen be is melegszik :-)
- A 4 tojást a cukorral együtt egy magas falú tálban robotgéppel duplájára habosítjuk. Ez úgy 3-4 percet vesz igénybe. Hozzáöntjük az olajat, amit óvatosan elkeverünk a krémben. Ezután több részletben hozzátesszük a lisztet, habkanállal finom mozdulatokkal elegyítjük.
- Beleöntjük a formába, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Krém készítése: kb. 3 dl tejet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd beleöntjük a kevés tejjel csomómentesre kevert pudingot. Felfőzzük, és a végén elkeverjük benne a vajat.
- Ha kicsit kihűlt a tortánk, szépen kijön a formából. Süteményes tálra tesszük, és beleöntjük a pudingot, amit bármilyen gyümölccsel díszítünk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5743
- Feltöltés dátuma: 2014. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jolán
84 recept
Ez a recept valamikor 30 éve a sütőforma belsejében lapulva került hozzánk. Azóta is ez a recept a nyerő... én is csodálkoztam, hogy nem kell bele sütőpor... de nem kell!! :-) Nézegettem itt a hasonló recepteket, de pont ilyenre nem akadtam... Egy próbát megér, hogy Ti is elkészítsétek, mert roppant egyszerű! Én már jó ideje nem bíbelődöm a zselatinnal... hiszen annyira finom, könnyű a tészta roppanós külső burkával... amit egy vajas pudinggal szoktam készíteni... pont azt szeretem, ha felvágom, a krém kissé szétomlik... és mire teljesen elhűlne se híre, se hamva a sütinek. Arra ne számítsatok, hogy majd másnapra is marad...:-)