Gyümölcstorta ahogy Zsanna készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsanna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
17g margarin120 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
14g tojás17 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
42g tej23 kcal
-
4 kcal
A tetejére
-
13g málna7 kcal
-
2 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
Összesen
409
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
200g margarin1434 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
500g tej280 kcal
-
46 kcal
A tetejére
-
150g málna78 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
4884
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
10.3g margarin74 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
8.5g tojás11 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
25.7g tej14 kcal
-
2 kcal
A tetejére
-
7.7g málna4 kcal
-
2.6g piros ribizli1 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
Összesen
250
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
409
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 205.3 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6066.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1743 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 2252 mg
-
Nátrium 1629 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.6 g
-
Cukor 472 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 454.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 928 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1250 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1739 micro
Összesen
4884
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
3 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1 csipet só
-
3 csomag vaníliás cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 l tej
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
- A masszát kizsírozott-lisztezett,peremes gyümölcstorta formában előmelegített sütőben (kb. 30-35 perc alatt)aranybarnára sütjük.
- Míg a piskóta sül, elkészítjük a krémet a következő módon: a tojást a cukorral, a vaníliás cukorralés a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
- A krémet lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Amint kihűlt egy kissé a krém, belekeverjük a kakaót is.
- A kész tortalap tetején eligazgatjuk akrémet, éselrendezzük a gyümölcsöt(végül, ha a család úgy szereti, leöntjük a tortazselével).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 19 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18056
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.
Ajánló
Télen forró csokival, nyáron jegesteával, felnőtteknek forralt boral vagy édes desszertborral...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsanna
46 recept
Családunkban rendkívül népszerűek a gyümölcsös édességek. Ezt a ripsz-ropsz receptet egy barátnőmtől kaptam, nagyon szeretem, mert tényleg nagyon gyorsan elkészül, és a végtelenségig variálható. Krém nélkül lekvárral megkenve is finom (pl. baracklekvár + barack vagy almalekvár + dió, stb.). A krémet nem feltétlenül szükséges csokoládésra készíteni, ez simán elhagyható. Ez a főzött krém egyébként jolly-joker, hiszen natúran (vaníliásan) is nagyon finom, de keverhetünk bele (miután kissé kihűlt), diót, mogyorót, mandulát, kakaót, stb. Ha egy kis vajat is adunk hozzá, akkor emeletes torta tölteléknek is kifogástalan.