r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta ahogy Zsanna készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Gyümölcstorta ahogy Zsanna készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6066.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1743 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.6 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 4884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
  2. A masszát kizsírozott-lisztezett,peremes gyümölcstorta formában előmelegített sütőben (kb. 30-35 perc alatt)aranybarnára sütjük.
  3. Míg a piskóta sül, elkészítjük a krémet a következő módon: a tojást a cukorral, a vaníliás cukorralés a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
  4. A krémet lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  5. Amint kihűlt egy kissé a krém, belekeverjük a kakaót is.
  6. A kész tortalap tetején eligazgatjuk akrémet, éselrendezzük a gyümölcsöt(végül, ha a család úgy szereti, leöntjük a tortazselével).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18048
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Ajánló

Télen forró csokival, nyáron jegesteával, felnőtteknek forralt boral vagy édes desszertborral...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunkban rendkívül népszerűek a gyümölcsös édességek. Ezt a ripsz-ropsz receptet egy barátnőmtől kaptam, nagyon szeretem, mert tényleg nagyon gyorsan elkészül, és a végtelenségig variálható. Krém nélkül lekvárral megkenve is finom (pl. baracklekvár + barack vagy almalekvár + dió, stb.). A krémet nem feltétlenül szükséges csokoládésra készíteni, ez simán elhagyható. Ez a főzött krém egyébként jolly-joker, hiszen natúran (vaníliásan) is nagyon finom, de keverhetünk bele (miután kissé kihűlt), diót, mogyorót, mandulát, kakaót, stb. Ha egy kis vajat is adunk hozzá, akkor emeletes torta tölteléknek is kifogástalan.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...