Gyümölcstorta ahogy Anna készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
GasztroManó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
24 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
A töltelékhez
-
8g pudingpor29 kcal
-
83g tej47 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
42g banán24 kcal
-
42g málna22 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
A forma előkészítéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
349
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
A töltelékhez
-
45g pudingpor171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
250g banán142 kcal
-
250g málna130 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
A forma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2081
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
6.7g finomliszt24 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
0.3g fehérborecet0 kcal
A töltelékhez
-
3g pudingpor11 kcal
-
33.5g tej19 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
16.7g banán10 kcal
-
16.7g málna9 kcal
-
0.8g tortazselé3 kcal
A forma előkészítéséhez
-
0.9g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
140
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
349
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.1 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3501.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1187 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1124 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.8 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 469.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1126 micro
Összesen
2081
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg finomliszt
-
75 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek fehérborecet
A töltelékhez
-
1 csomag pudingpor
-
0.5 l tej
-
3 ek cukor
-
1 csomag tortazselé
A forma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és sütőport egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojást, olajat és a fehérborecetet.
- Robotgép legmagasabb fokozatán 2 perc alatt összedolgozzuk.
- A tésztát alaposan kivajazott és kilisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, azonnal borítsuk ki a formából!
- A pudingot a tasak leírása szerint elkészítjük.
- A tortára simítjuk (nem kell az egész puding).
- Majd a pudinggal bevont tortána gyümölcsöket tetszőlegesen elrendezzük, és tortazselével bevonjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6311
- Feltöltés dátuma: 2012. június 01.
Ajánló
Nehéz főétel után kiváló desszert. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
GasztroManó
5 recept
Anyák napjára szerettem volna valami gyümölcsöset készíteni. A dr. Oetker Süteményeskönyv kezdőknek című szakácskönyvben bukkantam erre a nagyszerű gyümölcstortára. A recept nem írt pudingot, de szerintem ez feldobja a tortát.Tényleg a legegyszerűbb gyümölcstorta, mert nem kell a tojásokat széltválasztani, meg a vajat habosra keverni. Csak egy tálba kell "dobálni" a hozzávalókat, és összekeverni. Gyors és könnyű sütemény, azóta többször is megcsináltam. A család egyik kedvence lett.