r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta ahogy Anna készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GasztroManó
Gyümölcstorta ahogy Anna készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 2081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3501.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 2081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és sütőport egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojást, olajat és a fehérborecetet.
  2. Robotgép legmagasabb fokozatán 2 perc alatt összedolgozzuk.
  3. A tésztát alaposan kivajazott és kilisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, azonnal borítsuk ki a formából!
  4. A pudingot a tasak leírása szerint elkészítjük.
  5. A tortára simítjuk (nem kell az egész puding).
  6. Majd a pudinggal bevont tortána gyümölcsöket tetszőlegesen elrendezzük, és tortazselével bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6310
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Nehéz főétel után kiváló desszert. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GasztroManó 5 recept

Anyák napjára szerettem volna valami gyümölcsöset készíteni. A dr. Oetker Süteményeskönyv kezdőknek című szakácskönyvben bukkantam erre a nagyszerű gyümölcstortára. A recept nem írt pudingot, de szerintem ez feldobja a tortát.Tényleg a legegyszerűbb gyümölcstorta, mert nem kell a tojásokat széltválasztani, meg a vajat habosra keverni. Csak egy tálba kell "dobálni" a hozzávalókat, és összekeverni. Gyors és könnyű sütemény, azóta többször is megcsináltam. A család egyik kedvence lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...