Gyümölcsös zabsütik dióval és mákkal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
371
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1486
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
185
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 100.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
371
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2375.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 1090 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 400.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
1486
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az érett banánt egy tálba tesszük, és villával szétnyomkodjuk. Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A banánhoz tesszük. A mazsolákat pár percre langyos vízbe áztatjuk.
- Hozzámérjük a zabpehelyt, beletesszük a 2 db bourbon vaníliás cukrot, a csipet sót, az édesítőt és a leszűrt mazsolát. Jól összekeverjük.
- A masszát két egyenlő részre osztjuk.
- Az egyik felébe belekeverjük a 4 dkg darált mákot, a másik felébe az 5 dkg darált diót.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és kiskanál segítségével a tepsire adagoljuk a masszákat. A diós tetejére mindegyikre teszünk egy negyed diót.
- Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük. Ha megsültek, kiszedjük tálra, kihűtjük, és elcsipegetjük. Langyosan is nagyon finom!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4475
- Feltöltés dátuma: 2014. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt készítettem el hétvégi nassolásra. Egészséges és finom. Az ötletet a Zabirodalomban találtam, csak azt egy kicsit átformáltam, mert nagyon szeretem a diót és a mákot. A sütik az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva a mákos 100 grammja 231 kalória, a diós 100 grammja 312 kalória.