r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrótorta - Chrissykétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chrissyke
Gyümölcsös túrótorta - Chrissykétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 2876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6553.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 2876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjébe 1 kanál cukrot, a sárgájába 2 kanál cukrot teszünk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját jól kikeverjük + a sütőport hozzáadjuk. A sárgájába óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét, majd lassan beleadagoljuk a lisztet is.
  2. Vajjal kikent, meglisztezett tortaformába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).
  3. Míg sül, elkészítjük a tölteléket: a túrót összedolgozzuk a cukorral, belereszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a tejszínt (itt van a vargabetű, mert az eredeti recept 2 dl felvert tejszínnel írja, én meg lusti voltam és belefújtam a készen kapható tejszínhab spray felét!!!! Szuper lett!!!) A zselatinnal is vegyítjük (a zselatint összekeverjük a vízzel, forraljuk és mehet is bele a túróba).
  4. El is készült a tortalapunk, sőt ki is hűlt. A tetejére szépen szétterítjük a túrót, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük (fóliával lefedjük!).
  5. Mikor megdermedt a túró, elkészítjük a zselés gyümölcsöt is: az előzőleg kiolvasztott gyümölcsöt szétosztjuk a tölteléken, majd a zselét a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, felforraljuk és ráöntjük a tortánk tetejére.
  6. Minimum 1 órás pihenés a hűtőben! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 48922
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Fiam nagyon szereti a cukrászdánkban kapható túrós sütit (ami pont így néz ki), gondoltam nevenapjára meglepem vele!

Hozzávalók

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...