r
Nosalty Logó

Gyümölcsös torta avagy a 10 dekás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös torta avagy a 10 dekás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2840 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7555 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 2840 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 190 fokra (légkeverésnél 170 fokra).
  2. Előkészítjük a gyümölcsöt (kimagozzuk, daraboljuk stb.).
  3. Kimérjük a hozzávalókat, feltörjük a tojásokat.
  4. Kivajazunk/olajozunk egy kb. 24-26 cm átmérőjű szilikon tortaformát. (Hagyományos tortaformát ki is kell lisztezni, de használhatunk sütőpapírt is.)
  5. A cukrot a lágy margarinnal robotgéppel habosra verjük.
  6. A munka közben egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
  7. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, és kanalanként adagolva a robotgéppel hozzádolgozzuk a tojásos krémalaphoz. Ezzel a tészta készen is van.
  8. Ha a gyümölcs apró (pl. meggy), akkor azt őrölt dióba, mandulába vagy lisztbe forgatva belekeverhetjük a tésztába, és úgy öntjük a sütőformába.
  9. Ha a gyümölcs nagy szemű (pl. szilva, barack, ringló stb.), akkor negyedelve/felezve rárakjuk a sütőformába öntött tésztára.
  10. Sütési idő kb. 50 perc. Ezt követően hagyjuk egy kicsit kihűlni a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8980
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Ajánló

Megjegyzések: A tortát tálalhatjuk önmagában vagy vaníliás/fahéjas porcukorral megszórva.   Különlegesebb lesz, ha a gyümölcsből pl. szilvacsatnit készítünk hozzá, és a forró csatnit ráöntve vagy külön tálkában kínáljuk hozzá. Az almás verzió is nagyon finom almacsatnival, de vaníliaszósszal vagy vanília fagylalttal is. A meggyes verziót egy kis meggycsatnival és lágy felvert tejszínhabbal kínálhatjuk. Gyors gyümölcscsatni (pl. szilvából): Egy lábasban tegyünk 2 ek olajat és ¼ vajat. Tegyünk rá 2 ek barna cukrot, és kevergessük el, amíg karamellizálódni nem kezdene. Ekkor tegyük rá a felébe vágott, érett, kimagozott szilvákat (kb. 10-20 darab nagyságtól függően), és azokat egy kicsit nyomkodjuk meg. Szórjunk rá fűszereket (pl. 2 tk mézeskalács fűszerkeveréket). Pikánssá tehetjük 1 dl vörösborral. Addig rotyogtassuk (kb. 10-15 perc), amíg az ízek összeérnek, a szilva megfő, de karakterét nem veszíti teljesen el, azaz darabos jellegű marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most más tollával ékeskedem, mégpedig a keresztanyukáméval. Ez az ő receptje és képe is, de muszáj volt kölcsönkérnem tőle, mivel olyan szép lett! Bátran merem ajánlani mindenkinek, és a csatnit is mindenképen készítsük el hozzá! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...