Gyümölcsös suji halava
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az alap halavához
A suji halavához
A gyümölcsöshöz
-
15 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 90.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1359.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.7 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 438.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Az alap halavához
- A cukrot a vízzel, a fűszerekkel összeforraljuk, lezárjuk.
- Közben felolvasztjuk a vajat egy teflonserpenyőben. Közepes lángon melegítjük. Beledobjuk a magvakat, és addig pirítjuk, amíg a mazsola felfúvódik, mint egy lufi.
- Ekkor jön a dara. Kb. 10-15 percig kevergetjük lassú tűzön, amíg szépen barnulni nem kezd. A pirított dara íze adja a lényeget, így ezt ne kapkodjuk el.
- Ha már aranybarnára pirult, hozzáöntjük óvatosan a még meleg cukorszirupot és a gyümölcsöt. Közben folyamatosan kevergetjük 2-3 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik.
- Ezen a ponton adhatunk még hozzá kevés vizet, ha hígabban szeretjük, mi sűrűn szoktuk fogyasztani.
- Lehúzzuk a tűzről, és lefedve még 15 percig állni hagyjuk addig, amíg a daraszemek már nem fehérek.
- Kínálhatjuk még melegen, de lehűtve,kanalazva isteni!
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12717
- Feltöltés dátuma: 2010. július 28.
Ajánló
Megjegyzés: Pontosan úgy, ahogy a tejbegríznél, a sűrűsége itt is a folyadék mennyiségével szabályozható. Ha hidegen akarjuk enni, akkor forrón készítsük sokkal folyósabbra, és így még mindig csak krémesre dagad hidegen, nem kell hozzá majd ütvefúró.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nem, ez nem halva. Nem az a halva. Nem török, amit tahiniből készítenek, és amiért kicsiként én is meg voltam veszve. A halvának jelenleg több, mint 60 különböző elkészítési módja létezik, ennek fele Indiában honos. Ez egy indiai halwa recept. A halwa náluk egy olyan étel - nem csak desszert - ami valamilyen gabonaőrlemény (jellemzően búzadara, de ez lehet akár keményítő is a Bombay Karachi Halwa esetében) vízzel felfőzve. Az eredmény egy pudingszerű, édes vagy adott esetben sós, pépes étel. Nagyon finom, nem tudnám megmondani, mire emlékeztet leginkább. Van egy tejbegrízes beütése az állaga miatt, de kicsit pudingszerű is. Édes és fűszeres, mi nagyon szeretjük. A sima, egyszerű halwa elkészítésekor nem kerülnek bele a magvak , sem a gyümölcs. Ez a klasszikus édes halwa alap, amit aztán úgy ízesítünk, ahogyan csak szeretnénk. Kókuszreszelék, citrushéj, bármi, amihez kedvünk támad. Ez itt a suji (szudzsi) halwa, amibe a magvak kerülnek, és tettem még bele egy kis ribizlit is. Lehet kísérletezni.