r
Nosalty Logó

Gyümölcsös rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Gyümölcsös rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 2148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott rizsre annyi vizet öntünk, amennyi ellepi, enyhén megsózzuk, és feltesszük főni.
  2. Ha a vizet magába szívta, akkor belekeverjük a vajat, és felöntjük a tejjel. Alacsony lángon készre főzzük.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, tovább verve beletesszük a cukrot és a tojások sárgáját is, majd óvatosan belekeverjük a teljesen kihűlt rizst.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával, majd a massza felét belesimítjuk.
  5. Erre helyezzük a gyümölcsöt, amit megszórunk fahéjjal.
  6. A maradék rizst a kakaóval összekeverjük, és a gyümölcsre terítjük.
  7. Előmelegített sütőben sütjük kb.35-40 percig (tűpróbával ellenőrizzük).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6357
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármilyen gyümölccsel készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...