Gyümölcsös Red Velvet Cake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)
-
58g finomliszt212 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A mázhoz
-
42g krémsajt104 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
0 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
-
17g piros ribizli9 kcal
-
17g szeder7 kcal
Összesen
1433
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)
-
350g finomliszt1274 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A mázhoz
-
250g krémsajt625 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
0 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
-
100g szeder41 kcal
Összesen
8601
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
11.2g napraforgó olaj99 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A mázhoz
-
11g krémsajt27 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
4.4g lekvár/ dzsem12 kcal
-
4.4g piros ribizli2 kcal
-
4.4g szeder2 kcal
Összesen
376
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 90.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.6 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 94.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
1433
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.8 g
Zsír
-
Összesen 541.1 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 182 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 1118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4273.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1185 mg
-
Nátrium 2060 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 879.3 g
-
Cukor 570 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 564.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1923 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 574 mg
-
Retinol - A vitamin: 1877 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 963 micro
Összesen
8601
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)
-
35 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
1 kávéskanál só
-
1 kk sütőpor
-
3 db tojás
-
3 dl napraforgó olaj
-
2.5 dl tejföl
-
1 ek vanília kivonat
A mázhoz
-
25 dkg krémsajt
-
20 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
5 ek lekvár/ dzsem
-
10 dkg piros ribizli
-
10 dkg szeder
Elkészítés
A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)
- A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
- Egy nagy keverőtálban összekeverjük a torta száraz hozzávalóit, vagyis a lisztet, cukrot, sót és a sütőport, egy másik keverőtálban pedig alaposan elvegyítjük a tojásokat, tejfölt, étolajat, vanília esszenciát és a piros ételfestéket.
- A nedves összetevőkhöz több lépésben hozzáadjuk a száraz összetevőket, és robotgéppel egyneművé keverjük a tésztát.
- Ezután sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, majd párszor jó erőteljesen hozzáverjük a konyhapulthoz, hogy távozzanak a belsejéből a légbuborékok.
- Az előmelegedett sütőben kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is teljesen átsült-e.
- Hagyjuk teljesen kihűlni a formában, és közben elkészítjük a vajkrémet: a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot addig keverjük a robotgéppel, míg egészen kifehéredik, majd hozzáadjuk a vaníliát és a krémsajtot, és további 5 percig keverjük a robotgéppel, amíg teljesen el nem vegyül benne. Felhasználás előtt 5 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon, de még könnyen kenhető legyen.
- Miután a torta teljesen kihűlt, egy éles késsel félbevágjuk, úgy, hogy először a kést végigvezetjük a torta külső körívén, és óvatosan haladunk befelé, hogy egyenesen vágjunk. Ha szükséges, a torta felpúposodott tetejét is egyenesre vágjuk a késsel.
- Hogy minél szebb legyen a végeredmény, a torta tetejét megfordítjuk, és ezt tesszük a tortatál aljára, majd megkenjük 4-5 evőkanál bogyós gyümölcslekvárral, végül a vajkrém 1/3 részével, és beborítjuk a torta másik felével.
- A maradék krém felét egy kenőkéssel felkenjük a torta külsejére, folyamatosan forgatva azt, hogy egyenletesen kerüljön mindenhová a krémből.
- Ezután 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a krém, és könnyebben felvihessük a második réteget.
- A második réteget tetszőlegesen: rusztikusan vagy egyenletesen – ki hogy szereti – felvisszük a tortára, majd ráhalmozzuk a tetejére a gyümölcsöket, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
- Fogyasztás előtt érdemes 15-20 perccel kivenni a hűtőből, hogy kissé kiengedjen, és a lehető legbársonyosabb legyen a tésztája.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8339
- Feltöltés dátuma: 2013. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Red velvet avagy vörös bársony torta bogyós gyümölcsökkel.