r
Nosalty Logó

Gyümölcsös pohárkrém Petruskától

Petruska
Gyümölcsös pohárkrém Petruskától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pohárkrém

Csokimáz

723
Kalória
9.6g
Fehérje
109.3g
Szénhidrát
31.3g
Zsír
268.4g
Víz
88.5g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
81.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pohárkrém

Csokimáz

Összesen 723 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pohárkrém

Csokimáz

Összesen 2167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pohárkrém

Csokimáz

Összesen 163 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    268.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 723 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327.9 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    805.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

Pohárkrém

  1. Először lecsepegtetjük a tejfölt egy vékony tüll kendőben. Ez kb. 30-60 perc.
  2. Kimagozzuk a cseresznyét. Ha más gyümölcsöt használunk, akkor azt értelemszerűen előkészítjük. Odatesszük a tűzre. Pár perc alatt kicsit összeesik a gyümölcs. Közben beletesszük a cukrot , fahéjat. A keményítőt 2 tk. cukorral elkeverjük, majd kevés vízzel simára keverjük, és a gyümölcshöz keverjük. Ha besűrűsödött, gyorsan kihűtjük.
  3. A lecsepegtetett tejfölt elkeverjük a porcukorral és a citrom héjával, vaníliás cukorral.
  4. A tálka aljába kevés tejfölös krémet teszünk, rá babapiskótát helyezünk, majd gyümölcs krémet. Ezt rétegezzük, míg minden el nem fogy.
  5. Tetejére ropogós müzlit szórunk, és híg csokimázat is csurgathatunk rá. (4 evőkanál cukor, 2 ek kakaópor, 2 ek víz. Felfőzzük, és lehet csurgatni.) Jól behűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Melegben nem szívesen kapcsolom be a sütőt. Olyankor veszem hasznát az ilyen típusú gyors nyalánkságoknak.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...