Gyümölcsös parfait torta
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
3g mandula15 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
A málnakrémhez
-
38g málna20 kcal
-
10 kcal
-
1g víz0 kcal
-
29g habtejszín84 kcal
-
34 kcal
A vaníliakrémhez
-
34 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
0g vanília0 kcal
A ganache-hez
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
A málnakrémhez
-
300g málna156 kcal
-
76 kcal
-
8g víz0 kcal
-
230g habtejszín672 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
A vaníliakrémhez
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g vanília0 kcal
A ganache-hez
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
8g tojás10 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
1.5g mandula9 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
2.9g étcsokoládé16 kcal
A málnakrémhez
-
21.8g málna11 kcal
-
1.5g kukoricakeményítő6 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
16.7g habtejszín49 kcal
-
3.6g fehér csokoládé20 kcal
A vaníliakrémhez
-
3.6g fehér csokoládé20 kcal
-
3.6g habtejszín11 kcal
-
0g vanília0 kcal
A ganache-hez
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
14.5g étcsokoládé79 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 309.8 g
-
Telített zsírsav 181 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1019 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3318.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 855 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 533 mg
-
Foszfor 1372 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 658.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1787 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 452 mg
-
Retinol - A vitamin: 1747 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 973 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
2 db tojás
-
2 dkg finomliszt
-
4 dkg cukor
A málnakrémhez
-
2 dkg kukoricakeményítő
-
1 ek víz
A vaníliakrémhez
A ganache-hez
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta összetevőit borítsuk egy tálba, és habverővel keverjük össze. Töltsük egy sütőpapírral becsomagolt tortakarikába, és oszlassuk el egyenletesen. Előmelegített sütőben süssük készre.
- A málna alaphoz a keményítőt feloldjuk egy pici vízzel, és félretesszük. A málnát összetörjük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, ekkor hozzáadjuk a feloldott keményítőt, és összeforraljuk. A főzőlapról levesszük, és langyosra hűtjük. (Ha mirelit, akkor feloldódás után botmixerrel beletúrunk.)
- A vaníliakrém összetevőit habverő segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük össze. Egy fólialapra tegyünk egy fóliacsíkból gyűrűt, majd töltsük be az előkészített formába a krémet, és fagyasszuk ki.
- A kihűlt piskóta közepére helyezzük a kifagyott vaníliás krémet, és rátesszük a sütőkarikát.
- A málnakrémhez a málnaalapot keverjük ki habverővel csomómentesre, majd 3-4 részletben adagoljuk hozzá a tejszínhabot. A bekevert krémet töltsük a piskótára. Ügyeljünk, hogy a töltés buborékmentes legyen, végül simítsuk el a tetejét. Mélyhűtőben dermesszük 20-30 percet.
- A ganache-hoz a tejszínt forraljuk fel, és öntsük az apróra darabolt csokoládéra. Óvatosan kevergessük, hogy minél kevesebb buborék kerüljön bele.
- A kifagyott tortáról olvasszuk le a fémkarikát egy hajszárító segítségével. Forró vizes késsel simítsuk el a torta oldalát. Húzzuk át a tortát a langyosra hűlt ganache-val.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 29038
- Feltöltés dátuma: 2012. január 21.
Ajánló
Laktózérzékenyek is elkészíthetik. A ganache-hoz állati tejszínt illik használni, de ha a szükség törvényt bont, akkor zabtejszínnel is működik. Vagy nem ganache-sal kerül bevonásra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nagy élményben volt részem. Nővéremtől kaptam karácsonyra egy belépőt a Miele Sütő Akadémiára. Igazán jó kis társaság verődött össze, és Farkas Vilmos irányításával mindenki elkészíthette a mellékelt tortát magának, amit hazavihettünk. Másnap kiscsaládom sorbaállt, hogy megkóstolja. Egy baja volt a kóstolásnak, hogy egy 18-as tortának hamar vége van. Úgy érzem, nem ez volt az utolsó fellépése a tortának. Krémes, üde, nem édes, csokis, szép, felejthetetlen volt. A parfait szót inkább idézőjelbe tenném, mert elkészülte után már nem kell fagyasztóban tartani. Sőt, a ganache nem is szereti a tartós, nyirkos hideget.