r
Nosalty Logó

Gyümölcsös parfait torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Gyümölcsös parfait torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

Összesen 533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

Összesen 4255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    309.8 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1747 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 4255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta összetevőit borítsuk egy tálba, és habverővel keverjük össze. Töltsük egy sütőpapírral becsomagolt tortakarikába, és oszlassuk el egyenletesen. Előmelegített sütőben süssük készre.
  2. A málna alaphoz a keményítőt feloldjuk egy pici vízzel, és félretesszük. A málnát összetörjük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, ekkor hozzáadjuk a feloldott keményítőt, és összeforraljuk. A főzőlapról levesszük, és langyosra hűtjük. (Ha mirelit, akkor feloldódás után botmixerrel beletúrunk.)
  3. A vaníliakrém összetevőit habverő segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük össze. Egy fólialapra tegyünk egy fóliacsíkból gyűrűt, majd töltsük be az előkészített formába a krémet, és fagyasszuk ki.
  4. A kihűlt piskóta közepére helyezzük a kifagyott vaníliás krémet, és rátesszük a sütőkarikát.
  5. A málnakrémhez a málnaalapot keverjük ki habverővel csomómentesre, majd 3-4 részletben adagoljuk hozzá a tejszínhabot. A bekevert krémet töltsük a piskótára. Ügyeljünk, hogy a töltés buborékmentes legyen, végül simítsuk el a tetejét. Mélyhűtőben dermesszük 20-30 percet.
  6. A ganache-hoz a tejszínt forraljuk fel, és öntsük az apróra darabolt csokoládéra. Óvatosan kevergessük, hogy minél kevesebb buborék kerüljön bele.
  7. A kifagyott tortáról olvasszuk le a fémkarikát egy hajszárító segítségével. Forró vizes késsel simítsuk el a torta oldalát. Húzzuk át a tortát a langyosra hűlt ganache-val.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29038
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Ajánló

Laktózérzékenyek is elkészíthetik. A ganache-hoz állati tejszínt illik használni, de ha a szükség törvényt bont, akkor zabtejszínnel is működik. Vagy nem ganache-sal kerül bevonásra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy élményben volt részem. Nővéremtől kaptam karácsonyra egy belépőt a Miele Sütő Akadémiára. Igazán jó kis társaság verődött össze, és Farkas Vilmos irányításával mindenki elkészíthette a mellékelt tortát magának, amit hazavihettünk. Másnap kiscsaládom sorbaállt, hogy megkóstolja. Egy baja volt a kóstolásnak, hogy egy 18-as tortának hamar vége van. Úgy érzem, nem ez volt az utolsó fellépése a tortának. Krémes, üde, nem édes, csokis, szép, felejthetetlen volt. A parfait szót inkább idézőjelbe tenném, mert elkészülte után már nem kell fagyasztóban tartani.  Sőt, a ganache nem is szereti a tartós, nyirkos hideget.

Hozzávalók

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...