r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-krémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Gyümölcsös-krémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Összesen 845 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Összesen 5063 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 845 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    281.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2692 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3329 micro
  • β-crypt
    670 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2357 micro
Összesen 5063 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és kenjük le a margarinnal, majd szórjuk le a zsemlemorzsával.
  2. A gyümölcsöket megtisztítjuk, magjukat kiszedjük, és megfelelő méretre vágjuk, majd a tepsibe sorakoztatjuk. Annyi gyümölcs legyen betéve, hogy az egész tepsi legyen betakarva. A gyümölcsöket megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral.
  3. A piskótát elkészítjük: a tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük.
  4. A tojásfehérjéből, sóval és citromlével készítsünk kemény habot, a vége felé apránként beletesszük a maradék cukrot.
  5. A lisztet összekeverjük a tojássárgával, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. A kétharmadát simítsuk egyenletesen a gyümölcsökre.
  6. A maradék masszába belekeverjük a kakaót, és rácsurgatjuk a sárga masszára. Óvatosan összekeverjük a sárgával, hogy olyan cirmos mintája legyen.
  7. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, borítsuk ki egy gyúrólapra, hogy a sütőpapíros rész legyen felül, és óvatosan vegyük le a sütőpapírt.
  8. Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral kemény pudingot főzünk, és hagyjuk hűlni.
  9. A puha margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A langyos pudingot apránként hozzáadjuk, és ezt a krémet rákenjük a gyümölcsökre.
  10. A krémre tesszük a reszelt csokit v. tortadarát. Hűtőben hagyjuk összeérni, kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5292
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Ajánló

Ha gyümölcsös édességre vágysz, de szereted a krémes sütiket is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok olyan gyümölcsöm volt itthon, amiből fajtánként 1-2 darab volt. Így jött az ötlet, hogy gyümölcsös süti legyen belőlük (szilva, szőlő, nektarin, őszibarack, körte, alma). Szépen, oszloponként  tettem a tepsibe a gyümölcsöket. Persze a kész sütin ez nem igazán látszott. Sőt, volt akinek csak egyféle jutott. Legközelebb biztosan össze-vissza pakolnám a gyümölcsöket! Az eredeti recept a Nők Lapja Caféról származik, köszönet érte. Ott 1 kg szilvából készült ez a süti. Ha valaki kicsit magasabb sütit szeretne, kisebb tepsibe süsse.

Hozzávalók

A piskótához

A gyümölcsös töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...