Gyümölcsös-krémes kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g margarin12 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
A gyümölcsös töltelékhez
-
167g őszibarack62 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
Összesen
845
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A gyümölcsös töltelékhez
-
1000g őszibarack374 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g csokoládédara109 kcal
Összesen
5063
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
13.1g tojás16 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
A gyümölcsös töltelékhez
-
39.6g őszibarack15 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.2g margarin9 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
9.9g margarin71 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.8g csokoládédara4 kcal
Összesen
201
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 189.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 449 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
845
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.5 g
Zsír
-
Összesen 281.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 1082 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2971.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 771 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 990 mg
-
Nátrium 852 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 576.4 g
-
Cukor 429 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1138.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2994 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 962 mg
-
Retinol - A vitamin: 2692 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3329 micro
-
β-crypt 670 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2357 micro
Összesen
5063
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
3 csepp citromlé
A gyümölcsös töltelékhez
-
2 ek cukor
-
3 dkg margarin
-
2 ek zsemlemorzsa
A krémhez
Elkészítés
A piskótához
- Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és kenjük le a margarinnal, majd szórjuk le a zsemlemorzsával.
- A gyümölcsöket megtisztítjuk, magjukat kiszedjük, és megfelelő méretre vágjuk, majd a tepsibe sorakoztatjuk. Annyi gyümölcs legyen betéve, hogy az egész tepsi legyen betakarva. A gyümölcsöket megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral.
- A piskótát elkészítjük: a tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük.
- A tojásfehérjéből, sóval és citromlével készítsünk kemény habot, a vége felé apránként beletesszük a maradék cukrot.
- A lisztet összekeverjük a tojássárgával, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. A kétharmadát simítsuk egyenletesen a gyümölcsökre.
- A maradék masszába belekeverjük a kakaót, és rácsurgatjuk a sárga masszára. Óvatosan összekeverjük a sárgával, hogy olyan cirmos mintája legyen.
- Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, borítsuk ki egy gyúrólapra, hogy a sütőpapíros rész legyen felül, és óvatosan vegyük le a sütőpapírt.
- Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral kemény pudingot főzünk, és hagyjuk hűlni.
- A puha margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A langyos pudingot apránként hozzáadjuk, és ezt a krémet rákenjük a gyümölcsökre.
- A krémre tesszük a reszelt csokit v. tortadarát. Hűtőben hagyjuk összeérni, kockákra vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5293
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.
Ajánló
Ha gyümölcsös édességre vágysz, de szereted a krémes sütiket is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
Sok olyan gyümölcsöm volt itthon, amiből fajtánként 1-2 darab volt. Így jött az ötlet, hogy gyümölcsös süti legyen belőlük (szilva, szőlő, nektarin, őszibarack, körte, alma). Szépen, oszloponként tettem a tepsibe a gyümölcsöket. Persze a kész sütin ez nem igazán látszott. Sőt, volt akinek csak egyféle jutott. Legközelebb biztosan össze-vissza pakolnám a gyümölcsöket! Az eredeti recept a Nők Lapja Caféról származik, köszönet érte. Ott 1 kg szilvából készült ez a süti. Ha valaki kicsit magasabb sütit szeretne, kisebb tepsibe süsse.