r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-kakaós kevert szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Gyümölcsös-kakaós kevert szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4808.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    293 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először mindent előkészítünk, ami szükséges. Egy 18x28x5 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy tálba kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sütőport, fahéjat, kakaót, jól összekavarjuk.
  2. Egy másik, nagyobb tálban - amiben majd kényelmesen elfér az egész massza - a tojásokat a csipet sóval, s a mikróban felolvasztott, de nem meleg (nem kell teljesen felolvasztani, csak híg legyen) zsírral kikavarjuk, majd ezzel a porcukrot is. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra, alsó-felső állásban, mire összeállítjuk a süteményt, előmelegszik.
  3. Az előbbi masszához hozzáöntjük a lisztes keveréket, s a tejet apránként adagolva hozzá (annyit majd részletekben, hogy egynemű, önthető legyen, de nem híg) simára, egyenletesre kavarjuk. Közben az aromákat is kavarjuk bele alaposan.
  4. A gyümölcsöket meghámozzuk, a baracknak is lehúzzuk a héját, magokat, magházakat eltávolítjuk, s feldaraboljuk őket. Az almát kis darabokra (először cikkekre, aztán a cikkeket apró darabokra), máris a masszába, s jól összekavarjuk. A barackot csak cikkekre szeleteljük, félretesszük egy pillanatra.
  5. Az almával elkavart masszát az előkészített tepsibe öntjük, elegyengetjük szépen, a tetejére, kissé benyomva, a barackgerezdeket helyezzük, szépen sorban, a vékonyabb felét a süteménybe. A tetejét jól megszórjuk a színes dekorcukorral, s mehet is a sütőbe!
  6. Körülbelül 30-40 perc alatt sül meg, de 30 percnél végezzünk tűpróbát! (Minden sütés sütőfüggő!) Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  7. Ha kihűlt, emeljük ki papírostól a süteményt, tegyük egy megfelelő nagyságú tálcára, a széleiről húzzuk le a sütőpapírt, a sütemény tetejére tegyünk egy másik megfelelő nagyságú tálcát, fordítsuk meg ügyesen - nehogy kiessen a finomság :) -, húzzuk le az aljáról is a papírt, most a végleges tálcát tegyük rá (értelemszerűen az aljára), s fordítsuk vissza, most már "meghámozva", eredeti állásába! :)
  8. Nem marad más hátra, tetszőlegesen felszeletelhetjük! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes, egyszerű, de nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x28x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7537
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édességre vágytam, sütifélére...de valami nagyon egyszerűre, amivel nincs macera....volt itthon néhány szem maradék gyümölcs, így kombináltam egy kicsit :)…..az eredmény isteni lett....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...