r
Nosalty Logó

Gyümölcsös joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Gyümölcsös joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Összesen 1203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Összesen 6028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    249.1 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.5 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2918 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 6028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Elkészítés

Tészta

  1. A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.
  2. A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
  3. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön, mielőtt rákerül a joghurtos réteg.

Citromos joghurtréteg

  1. A citromos rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.
  2. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  3. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
  4. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
  5. Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz, mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel).
  6. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

Szedres joghurtréteg

  1. A szedres rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
  2. A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.
  3. Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
  4. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  5. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
  6. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
  7. Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.
  8. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

Sárgadinnyés joghurtréteg

  1. A sárgadinnyés rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.
  2. A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
  3. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  4. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
  5. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
  6. Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a sárgadinnyés krémet.
  7. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
  8. A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a rétegekhez használt gyümölcsökkel.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2583
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...