Gyümölcsös joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
Citromos joghurtréteg
-
100g gyümölcsjoghurt96 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
15 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
100 kcal
-
2g zselatin8 kcal
Szedres joghurtréteg
-
30g szeder12 kcal
-
50g gyümölcsjoghurt48 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
15 kcal
-
100 kcal
-
2g zselatin8 kcal
Sárgadinnyés joghurtréteg
-
50g sárgadinnye9 kcal
-
50g gyümölcsjoghurt48 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100 kcal
-
3g zselatin10 kcal
Összesen
1203
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
Citromos joghurtréteg
-
500g gyümölcsjoghurt480 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
12g zselatin40 kcal
Szedres joghurtréteg
-
150g szeder62 kcal
-
250g gyümölcsjoghurt240 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
12g zselatin40 kcal
Sárgadinnyés joghurtréteg
-
250g sárgadinnye43 kcal
-
250g gyümölcsjoghurt240 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
15g zselatin50 kcal
Összesen
6028
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
Citromos joghurtréteg
-
17.7g gyümölcsjoghurt17 kcal
-
5.3g porcukor21 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
7.1g növényi habtejszín18 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Szedres joghurtréteg
-
5.3g szeder2 kcal
-
8.8g gyümölcsjoghurt8 kcal
-
5.3g porcukor21 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.1g növényi habtejszín18 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Sárgadinnyés joghurtréteg
-
8.8g sárgadinnye2 kcal
-
8.8g gyümölcsjoghurt8 kcal
-
5.3g porcukor21 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.1g növényi habtejszín18 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
Összesen
214
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.9 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
1203
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98 g
Zsír
-
Összesen 249.1 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1474.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 814.5 g
-
Cukor 689 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 281.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 915 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2918 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
6028
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Tészta
Citromos joghurtréteg
-
150 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
Szedres joghurtréteg
-
150 g szeder
-
150 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Sárgadinnyés joghurtréteg
-
150 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 kk fahéj
Elkészítés
Tészta
- A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.
- A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
- Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön, mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
Citromos joghurtréteg
- A citromos rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.
- A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
- Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
- Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz, mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel).
- Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Szedres joghurtréteg
- A szedres rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
- A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.
- Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
- A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
- Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
- Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.
- Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Sárgadinnyés joghurtréteg
- A sárgadinnyés rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.
- A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
- A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
- Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
- Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a sárgadinnyés krémet.
- Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
- A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a rétegekhez használt gyümölcsökkel.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2564
- Feltöltés dátuma: 2021. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
369 recept