r
Nosalty Logó

Gyümölcsös gratin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös gratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1283 micro
Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Elkészítés

A gyümölcsökhöz

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük, a sárgabarackokat pedig kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
  2. 4 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral, 1 dl hideg tejben pedig elkeverjük a pudingport.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és beledolgozzuk először a pudingporral elkevert hideg tejet, majd a vaníliás forró tejet is. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, és beleöntjük a krémet, hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A krém tetején elrendezzük a sárgabarack szeleteket, a szedret, és megszórjuk a ribizliszemekkel.
  6. Forró sütőben 8-10 percig grillezzük, langyosan tálaljuk porcukorral megszórva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16119
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.

Ajánló

Megjegyzés: A gyümölcsöket idény és kedvünk szerint variálhatjuk, mint ahogy a puding fajtáját is. A bogyós gyümölcsöket azonban nem érdemes kihagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Terveim szerint a nyáron kizárólag gyümölcsös édességeket készítek, és azt is csak mértékkel. További szempont a gyorsaság, és az, hogy a sütőt a lehető legrövidebb időre kelljen bekapcsolnom. Ennek a desszertnek a krémje előre is elkészíthető, így akár vendégváró is lehet, de a gyümölcsöket csak sütés előtt tegyük a krémre, mert levet ereszthetnek.

Hozzávalók

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...