Gyümölcsös gratin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gyümölcsökhöz
-
50g sárgabarack22 kcal
-
38g piros ribizli21 kcal
-
38g szeder15 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A vaníliakrémhez
-
125g tej70 kcal
-
43 kcal
-
10 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g cukor97 kcal
A szóráshoz
-
1g porcukor2 kcal
A tál kikenéséhez
-
4g vaj25 kcal
Összesen
370
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gyümölcsökhöz
-
200g sárgabarack89 kcal
-
150g piros ribizli82 kcal
-
150g szeder62 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A vaníliakrémhez
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g cukor387 kcal
A szóráshoz
-
2g porcukor8 kcal
A tál kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1480
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gyümölcsökhöz
-
15.7g sárgabarack7 kcal
-
11.8g piros ribizli6 kcal
-
11.8g szeder5 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
A vaníliakrémhez
-
39.3g tej22 kcal
-
3.5g tejszínízű pudingpor13 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
6.3g tojássárgája20 kcal
-
7.9g cukor30 kcal
A szóráshoz
-
0.2g porcukor1 kcal
A tál kikenéséhez
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
115
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 119.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
370
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1689.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 794 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.1 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 477.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 598 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 2349 micro
-
β-crypt 221 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1283 micro
Összesen
1480
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
A gyümölcsökhöz
-
20 dkg sárgabarack
-
15 dkg piros ribizli
-
15 dkg szeder
-
1 fél citromból nyert citromlé
A vaníliakrémhez
-
5 dl tej
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojássárgája
-
10 dkg cukor
A szóráshoz
-
1 teáskanál porcukor
A tál kikenéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A gyümölcsökhöz
- A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük, a sárgabarackokat pedig kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
- 4 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral, 1 dl hideg tejben pedig elkeverjük a pudingport.
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és beledolgozzuk először a pudingporral elkevert hideg tejet, majd a vaníliás forró tejet is. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
- Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, és beleöntjük a krémet, hagyjuk langyosra hűlni.
- A krém tetején elrendezzük a sárgabarack szeleteket, a szedret, és megszórjuk a ribizliszemekkel.
- Forró sütőben 8-10 percig grillezzük, langyosan tálaljuk porcukorral megszórva.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16119
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.
Ajánló
Megjegyzés: A gyümölcsöket idény és kedvünk szerint variálhatjuk, mint ahogy a puding fajtáját is. A bogyós gyümölcsöket azonban nem érdemes kihagyni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Terveim szerint a nyáron kizárólag gyümölcsös édességeket készítek, és azt is csak mértékkel. További szempont a gyorsaság, és az, hogy a sütőt a lehető legrövidebb időre kelljen bekapcsolnom. Ennek a desszertnek a krémje előre is elkészíthető, így akár vendégváró is lehet, de a gyümölcsöket csak sütés előtt tegyük a krémre, mert levet ereszthetnek.