r
Nosalty Logó

Gyümölcsös cannelloni

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Gyümölcsös cannelloni
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

709
Kalória
18.2g
Fehérje
86.5g
Szénhidrátok
31.5g
Zsír
130.9g
Víz
92.1g
Koleszterin
3.9g
Rost
36.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4255.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    785.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 4243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

  1. A ricottát, a mascarponét, a vaníliás cukrot, a porcukrot, az egyik vaníliás pudingport és a 2 db tojást összekeverjük.
  2. A gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt -ha magos- kimagozzuk, mindegyik gyümölcsből pár szép szemet félreteszünk a tálaláshoz, és kis darabokra vágjuk a többit, kb. áfonya méretűre.
  3. A feldarabolt gyümölcsöket belekeverjük a ricottás-mascarponés krémbe.
  4. Egy lábosba beleöntünk a tejből 4 dl-t, és a 2 dl főzőtejszínt.
  5. A maradék 1 dl tejben kikeverjük a másik pudingport, és a 4 dkg kristálycukrot.
  6. A tejet tűzre tesszük, és ha felforrt belekeverjük a cukros pudingport. 1-2 perc alatt besűrítjük, persze annyira nem lesz sűrű, mint egy puding.
  7. A felét, ahogy elkészül, egy tepsi aljára kenjük. A cannelloni tésztákat megtöltjük a gyümölcsös-mascarponés krémmel. Ha kicsit kifolyik, az nem baj (én is a tepsi felett töltöttem őket, az alsó lyukat befogva a tenyeremmel). Ha már az összeset belesorakoztattuk a tepsibe, rásimítjuk a maradék vaníliás pudingot.
  8. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 20-25 percet sütjük. Ezután megszórjuk a mandulalapokkal, és még kb. 10 percig sütjük, de már nem fedjük le.
  9. Melegen-hidegen nagyon finom. A félretett gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. Ha valaki úgy gondolja, még tejszínhabot is tehet a tetejére tálalásnál.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x37

Már régóta gondolkodtam egy ilyen gyümölcsös cannellonin. Ma aztán elkészítettem. Egy tartalmas leves mellé nagyon finom második fogás, de desszertként is tálalhatjuk. A krémbe bármilyen másik gyümölcsöt is tehetünk, csak a képzeletünk (és persze a pénztárcánk) szabhat határt. Nagyon finom, könnyen elkészíthető finomság. 10 deka 247 kalória.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!