Gyümölcsös cannelloni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
42g cannelloni155 kcal
-
42g ricotta63 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
57 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
6 kcal
-
17g málna9 kcal
-
17g eper5 kcal
-
17g áfonya10 kcal
-
17g szőlő11 kcal
-
67g tej37 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
30 kcal
Összesen
709
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g cannelloni928 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
343 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g málna52 kcal
-
100g eper30 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
400g tej224 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
Összesen
4243
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
11.7g cannelloni44 kcal
-
11.7g ricotta18 kcal
-
11.7g mascarpone47 kcal
-
4.2g vaníliás pudingpor16 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4.7g málna2 kcal
-
4.7g eper1 kcal
-
4.7g áfonya3 kcal
-
4.7g szőlő3 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
5.2g tojás6 kcal
-
1.4g mandulapehely8 kcal
Összesen
198
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
709
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.3 g
Zsír
-
Összesen 189.1 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4255.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1421 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1478 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 518.9 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 785.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 720 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 842 micro
Összesen
4243
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg cannelloni
-
25 dkg ricotta
-
25 dkg mascarpone
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl főzőtejszín
-
10 dkg porcukor
-
4 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg málna
-
10 dkg eper
-
10 dkg áfonya
-
4 dl tej
-
2 db tojás
-
3 dkg mandulapehely
Elkészítés
- A ricottát, a mascarponét, a vaníliás cukrot, a porcukrot, az egyik vaníliás pudingport és a 2 db tojást összekeverjük.
- A gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt -ha magos- kimagozzuk, mindegyik gyümölcsből pár szép szemet félreteszünk a tálaláshoz, és kis darabokra vágjuk a többit, kb. áfonya méretűre.
- A feldarabolt gyümölcsöket belekeverjük a ricottás-mascarponés krémbe.
- Egy lábosba beleöntünk a tejből 4 dl-t, és a 2 dl főzőtejszínt.
- A maradék 1 dl tejben kikeverjük a másik pudingport, és a 4 dkg kristálycukrot.
- A tejet tűzre tesszük, és ha felforrt belekeverjük a cukros pudingport. 1-2 perc alatt besűrítjük, persze annyira nem lesz sűrű, mint egy puding.
- A felét, ahogy elkészül, egy tepsi aljára kenjük. A cannelloni tésztákat megtöltjük a gyümölcsös-mascarponés krémmel. Ha kicsit kifolyik, az nem baj (én is a tepsi felett töltöttem őket, az alsó lyukat befogva a tenyeremmel). Ha már az összeset belesorakoztattuk a tepsibe, rásimítjuk a maradék vaníliás pudingot.
- Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 20-25 percet sütjük. Ezután megszórjuk a mandulalapokkal, és még kb. 10 percig sütjük, de már nem fedjük le.
- Melegen-hidegen nagyon finom. A félretett gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. Ha valaki úgy gondolja, még tejszínhabot is tehet a tetejére tálalásnál.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x37
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6010
- Feltöltés dátuma: 2013. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gonoszka1
428 recept
Már régóta gondolkodtam egy ilyen gyümölcsös cannellonin. Ma aztán elkészítettem. Egy tartalmas leves mellé nagyon finom második fogás, de desszertként is tálalhatjuk. A krémbe bármilyen másik gyümölcsöt is tehetünk, csak a képzeletünk (és persze a pénztárcánk) szabhat határt. Nagyon finom, könnyen elkészíthető finomság. 10 deka 247 kalória.