r
Nosalty Logó

Gyümölcskrém babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gyümölcskrém babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    2760 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 3259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babapiskótát eltördeljük kisebb-nagyobb darabokra, ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét, összekeverjük és a hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát.
  2. A gyümölcshúst pürésítjük (ha eper, vagy bármilyen más aprómagvas gyümölcsből készítenénk, akkor előtte teaszűrőn leszűrnénk).
  3. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  4. Felhigítjukkb. 2,5 dl tejszínnel, hozzáöntjük a gyümölcsöt és gőz felett kb. 15 percig kevergetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni (a hőkezelés végülis a tojások miatt kell, elméletileg az eredeti recept nem írja, demióta a Fiam is mendenből eszik amit nálunk lát, féleknyersen adni Neki).
  5. A maradék tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
  6. A narancsos babapiskótát egy pohár/kehely/kis tál aljára rakjuk bőven, rákanalazzuk a krémet és a tetejét díszítjükbabapiskótával, vagy dinnyedarabokkal.
  7. Hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3588
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Egy olaszos tésztavacsora után teljesen el tudom képzelni ezt a habos finomságot!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy vendégemtől "örököltem" az alapreceptet egy hajszárítás alatt, csak sajnos sok bajom volt vele. Tojásfehérjéből verte a habot porcukorral. Egyszer-kétszer elkészítettem így, de aztán megmaradt egy adag, amit nem ettünk meg aznap, és a tojásfehérje a pohár alján felvette eredeti nyúlós alakját... Azóta egy kicsit máshogy készítem... Bármilyen gyümölccsel el tudnám képzelni, akár eperrel, málnával, mangóval, grapefruittal, kivivel (az aprómagokat eltüntetve belőle). De a bevállalósaknak akár lime-mal is, forró nyári estékre! A lédúsabb gyümölcsöknél maximum a felhigításnál (4. pontnál) vennék el talán fél, vagy 1 deci tejszínt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...