r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér Batan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batan
Gyümölcskenyér Batan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 2729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni a margarint.
  2. Egy őzgerincformát margarinozunk és lisztezünk.
  3. Egy tálban összekeverjük a durvára tört diót (mogyorót/mandulát), étcsokoládét, kandírozott citrushéjakat és az aszalt gyümölcsöket. Ezekből összesen 15-20 dkg kell.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A cukrokat hozzászitáljuk, belekeverjük a margarint és a darált diót (mogyorót/mandulát).
  5. Hozzászitáljuk a lisztet is, óvatosan összeforgatjuk az egészet.
  6. Végül hozzávegyítjük a gyümölcsös, diós, csokoládés keveréket.
  7. Belesimítjuk az őzgerincformába a tésztát, majd sütőben 45-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1976
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta készül bejgli nálunk, de felmerült a kérdés, mit kezdjünk a rengeteg megmaradt tojásfehérjével. Ez a recept tökéletes megoldás erre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...