Gyümölcshabos torta limon konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 34% Zsír
Az alaphoz
-
23g zabkeksz105 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
8g étcsokoládé44 kcal
A frangipane-hoz
-
9g mandula50 kcal
-
9g porcukor33 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
2 kcal
A ganache-hoz
-
12g étcsokoládé66 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
A gyümölcshabhoz
-
6g vörösáfonya3 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
553
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 34% Zsír
Az alaphoz
-
225g zabkeksz1046 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g étcsokoládé437 kcal
A frangipane-hoz
-
85g mandula502 kcal
-
85g porcukor329 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
19 kcal
A ganache-hoz
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A gyümölcshabhoz
-
60g vörösáfonya28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
5518
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 34% Zsír
Az alaphoz
-
17.3g zabkeksz81 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
6.2g étcsokoládé34 kcal
A frangipane-hoz
-
6.6g mandula39 kcal
-
6.6g porcukor25 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
7.7g habtejszín23 kcal
-
0.4g étkezési keményítő1 kcal
A ganache-hoz
-
9.3g étcsokoládé51 kcal
-
7.7g habtejszín23 kcal
A gyümölcshabhoz
-
4.6g vörösáfonya2 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
15.4g habtejszín45 kcal
Összesen
427
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
553
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 420.7 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1006 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4113.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 1209 mg
-
Nátrium 1618 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.5 g
-
Cukor 261 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 376.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 2314 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
5518
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
427
kcal
Hozzávalók
Az alaphoz
-
225 g zabkeksz
-
100 g vaj
-
80 g étcsokoládé
A frangipane-hoz
-
85 g porcukor
-
70 g vaj
-
100 g habtejszín
A ganache-hoz
-
120 g étcsokoládé
-
100 g habtejszín
A gyümölcshabhoz
-
6 dkg vörösáfonya
-
1 teáskanál zselatin
-
200 g habtejszín
Elkészítés
Az alaphoz
- A zabkekszet késes aprítóban porrá őröljük, majd a mikróban megolvasztott csokis vajjal elkeverjük, és egy 24 cm-es kapcsos tortaformábasimítjuk egyenletesen.
- A forma alját szorosan tekerjük körbe 3-4 réteg alufóliával. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük, majd vegyük ki 10 percre.
- Közben a frangipane-t készítsük el, a lágy vajat habosítsuk ki a cukorral és a tojással, adjuk hozzá a keményítőt és a vaníliát, majd a tejszínnel krémesítsük. Simítsuk el a keksz alapon, és tegyük vissza a sütőbekb. 20 percre.
- Amikor kivettük, készítsük el a ganache-t;mikróban forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokit, hagyjuk állni pár percig, majd keverjük simára, és szépen kenjük el a még meleg torta tetején.
- A gyümölcshabhoz a választott gyümölcsöt némi cukorral, és ha illik hozzá, vaníliamagokkal tegyük egy nyeles edénybe, és főzzünk belőle sűrű szószt, majd magos gyümölcs esetén passzírozzuk át egy szitán, nem magosnál botmixerrel pürésítsük. Hagyjuk hűlni kicsit.
- A tejszínt verjük kemény habbá, majd a zselatint oldjuk fel 1-2 evőkanál vízben, melegítsük olvadásig, majd keverjük a gyümölcspürébe, végül adjuk hozzá óvatosan a tejszínhabot. Öntsük a tortánkra, majd egy evőkanál hátlapjával simítsuk el. Tegyük hűtőbe újabb 2-3 órára.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2434
- Feltöltés dátuma: 2013. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A férjem szülinapjára álmodtam meg ezt a tortát, hétköznap lévén nem volt rá sok idő. Nagy örömet szereztem vele. A tetején a gyümölcshab ízlés szerint variálható az adott évszaknak megfelelően.