r
Nosalty Logó

Gyümölcshabos torta limon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcshabos torta limon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Az alaphoz

A frangipane-hoz

A ganache-hoz

A gyümölcshabhoz

Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Az alaphoz

A frangipane-hoz

A ganache-hoz

A gyümölcshabhoz

Összesen 5518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Az alaphoz

A frangipane-hoz

A ganache-hoz

A gyümölcshabhoz

Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    420.7 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4113.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2314 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 5518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A frangipane-hoz

A ganache-hoz

A gyümölcshabhoz

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A zabkekszet késes aprítóban porrá őröljük, majd a mikróban megolvasztott csokis vajjal elkeverjük, és egy 24 cm-es kapcsos tortaformábasimítjuk egyenletesen.
  2. A forma alját szorosan tekerjük körbe 3-4 réteg alufóliával. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük, majd vegyük ki 10 percre.
  3. Közben a frangipane-t készítsük el, a lágy vajat habosítsuk ki a cukorral és a tojással, adjuk hozzá a keményítőt és a vaníliát, majd a tejszínnel krémesítsük. Simítsuk el a keksz alapon, és tegyük vissza a sütőbekb. 20 percre.
  4. Amikor kivettük, készítsük el a ganache-t;mikróban forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokit, hagyjuk állni pár percig, majd keverjük simára, és szépen kenjük el a még meleg torta tetején.
  5. A gyümölcshabhoz a választott gyümölcsöt némi cukorral, és ha illik hozzá, vaníliamagokkal tegyük egy nyeles edénybe, és főzzünk belőle sűrű szószt, majd magos gyümölcs esetén passzírozzuk át egy szitán, nem magosnál botmixerrel pürésítsük. Hagyjuk hűlni kicsit.
  6. A tejszínt verjük kemény habbá, majd a zselatint oldjuk fel 1-2 evőkanál vízben, melegítsük olvadásig, majd keverjük a gyümölcspürébe, végül adjuk hozzá óvatosan a tejszínhabot. Öntsük a tortánkra, majd egy evőkanál hátlapjával simítsuk el. Tegyük hűtőbe újabb 2-3 órára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2431
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem szülinapjára álmodtam meg ezt a tortát, hétköznap lévén nem volt rá sok idő. Nagy örömet szereztem vele. A tetején a gyümölcshab ízlés szerint variálható az adott évszaknak megfelelően.

Hozzávalók

Az alaphoz

A frangipane-hoz

A ganache-hoz

A gyümölcshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...