r
Nosalty Logó

Gyros tál 5.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gyros tál 5.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1190
Kalória
67.8g
Fehérje
136.1g
Szénhidrátok
38.8g
Zsír
373g
Víz
162.2g
Koleszterin
10.2g
Rost
7.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 9531 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1675 micro
Összesen 1190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    542.2 g

Zsír

  • Összesen
    310 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13443.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    702 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1113 mg
  • Foszfor
    6415 mg
  • Nátrium
    4492 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1088.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    2984.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    425 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    172 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2824 micro
  • Kolin:
    1425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    3488 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13397 micro
Összesen 9531 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. Előző nap ahúst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk: megszórjuk az ételízesítővel, pirospaprikával, borssal, oregánóval, nagyon apróra vágott, fél fej hagymával, skét gerezd fokhagymával. Összekeverjük, letakarjuk fóliával, shűtőben állni hagyjuk.
  2. A mártáshoz avöröshagymát, fokhagymát nagyon apróra vágjuk. 2 ek olajon pároljuk, felöntjük ahúslével, megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, feketeborssal.
  3. Hozzáadjuk amustárt és egy kevés vízben feloldott keményítőt. Kóstoljuk, szánk ízéhez fűszerezzük, sózzuk.
  4. A húst forró olajon megpirítjuk kis adagokban, kb. 5-7 perc az egész. Félretesszük, letakarjuk.
  5. A tartárt, majonézt, savanyú uborkát egy edényben összekeverjük kevés uborkalével, csipet sóval és csipet borssal.
  6. Fehér rizzsel, 1-2 szem sült krumplival, fél kg főtt zöldborsóval, kevés mártással és majonézkeverékkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Kipróbáltam, hogy milyen lehet egy magyarosra alakított görög étel, s az egész családnak ízlik. Az elkészítése is csak töredéke a más ételekéhez képest.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!