r
Nosalty Logó

Gyors zsírszegény spenótos lasagne

edan
Gyors zsírszegény spenótos lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szószhoz

A rétegzéshez

621
Kalória
31.8g
Fehérje
48.1g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
76.2g
Víz
111.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 621 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 3101 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A szószhoz

A rétegzéshez

Összesen 181 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2375.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4408 micro
Összesen 621 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.9 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11875.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    3715 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    5389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    240.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    882 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1021 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22038 micro
Összesen 3101 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A szószhoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A fokhagymát préseljük át fokhagymanyomón, vagy reszeljük finomra.
  3. A tejben keverjük el a zablisztet, a sót, a szercsendiót és a zúzott fokhagymátTegyük fel a tűzre a krémet, gyakran kevergetve forraljuk sűrűre. Ha már olyan sűrű, mint a meleg puding, akkor vegyük le a tűzről, és keverjük belea vajat.
  4. A spenótot aprítsuk fel késsel, így adjuk a tejkrémhez.
  5. Egy akkora tepsiben kezdjük el a rétegezést, melynek az alját nagyjából lefedi 3 lasagne lap. Alulra kerüljön 2-3 evőkanálnyi spenótos szósz, erre fektessünk 3 tésztalapot, erre bőven tegyünk a spenótkrémből, melyre ismét tészta kerüljön, erre szórjunk sajtot. A sajtra tehetjük közvetlenül a tésztalapot, amit bőven locsoljunk meg a parajkrémmel. Ezt addig folytassuk, amíg van rétegeznivalónk. A torony tetejére kerüljön szósz és sajt is. Aszósztól puhul meg a felső lap is, a sajttól pedig szép színe lesz.
  6. A 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig alufóliával lefedve, további 15 percig anélkül süssük készre. Ha tálalás előtt negyed órát hagyjuk állni, akkor szebben lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25*15

A húsmentes ételeket és a spenótot kifejezetten szeretem. Ez egy hirtelen felindulásból készített, gyors, húsmentes recept, melyet a húsimádók sem szoktak félretolni a tányérjukról.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...