r
Nosalty Logó

Gyors tojásfasírt

Gabys
Gyors tojásfasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

536
Kalória
13.8g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
82.2g
Víz
270.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    328.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 2143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

  1. 4 db tojást keményre főzzük meg.
  2. Zsemlét vagy a kenyeret langyos vízbe áztassuk be.
  3. Hagymát megpucoljuk, és nagyon apróra felkockázzuk.
  4. Kemény tojásokat megpucoljuk, tojás szeletelő segítségével kockákra vágjuk, tálba rakjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, tojásokhoz tesszük a hagymával együtt. Beleütünk 1 db tojást, fokhagymagerezdet belepréseljük, petrezselymet beleszórjuk, ízlésünk szerint ízesítjük sóval, őrölt borssal. Összekeverjük.
  5. Gombócokat készítünk, a tenyerünkben egy kicsit ellapítjuk. Hagyományos módon lisztbe, a maradék felvert 1 tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
  6. Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 10 p

Javaslom húsmentes napra bármilyen salátával, és amikor unjuk a tükörtojást a főzeléken. Ebből a mennyiségből  8 db normál méretű fasírtot kapunk.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...