r
Nosalty Logó

Gyors szilvás pite enique konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
enique
Gyors szilvás pite enique konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A süteményhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A süteményhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 2601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A süteményhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705.5 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 2601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A tepsi kenéséhez

Elkészítés

A süteményhez

  1. A vaj kb. felével vastagon kikenünk egy közepes (kb. 20x28) tepsit.
  2. Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, só - ha vaníliaesszenciát használunk, azt inkább a tojáshoz keverjük), és a felét beleszórjuk a kikent tepsibe. Rámorzsoljuk a túrót. Rászórjuk a gyümölcsöt, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal. A tetejére szórjuka lisztes keverék másik felét.
  3. A maradék vajat felolvasztjuk, habverővel belekeverünk 2 egész tojást, a tejet (vaníliaesszenciát), és rácsorgatjuk a lisztes keverék tetejére. Villával kicsit megszúrkáljuk, hogy alulra is becsorogjon, illetve ráhúzzuk a tojást, hogy mindenhova egyenletesen jusson, és elegyengetjük a tetejét. Legalább egy fél órát állni hagyjuk.
  4. Közben kb. 180 fokra (alsó-felső) állítjuk a sütőt, pihentetés után sütjük. (Nálam ez kb. 15-20 perc,amikor szép piros a teteje, érdemesalsó lángra állítva még 5 percig sütni, hogy az alja is piros legyen.)
  5. Ízlés szerint langyosan, fahéjas porcukorral megszórva, kockákra vágva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15170
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
enique 5 recept

Egyik családi kedvenc átköltése, szilva-idényre alkalmazva. Eperrel, málnával, meggyel, sárgabarackkal is kiváló (de akkor fahéj nélkül). Egyetlen trükkje van: finoman, de sűrűn meg kell szúrkálni pihentetés előtt, hogy a tejes-tojásos keverék mindenhova be tudjon csorogni. Isteni fahéjas-vaníliás illatú házi sütemény, kb. fél óra alatt kész. 

Hozzávalók

A süteményhez

A tepsi kenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...