Gyors rakott karfiol witch konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
a karfiolhoz
-
293g karfiol29 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
továbbá
-
15g zabpehely57 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
a pörkölthöz
-
3g sertészsír23 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
75g sertéslapocka177 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
3 kcal
Összesen
455
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
a karfiolhoz
-
1170g karfiol117 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
továbbá
-
60g zabpehely227 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
a pörkölthöz
-
10g sertészsír90 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
12 kcal
Összesen
1813
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
a karfiolhoz
-
57.5g karfiol6 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
továbbá
-
2.9g zabpehely11 kcal
-
9.8g joghurt6 kcal
-
4.9g füstölt sajt16 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
a pörkölthöz
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
14.7g sertéslapocka35 kcal
-
0.5g sűrített paradicsom0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
2.7g hegyes erős paprika1 kcal
Összesen
89
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1040.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 236.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 719 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
455
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 118.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4161.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1242 mg
-
Nátrium 2071 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 946 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 224 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 462 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2876 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
1813
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 141 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
a karfiolhoz
-
1 nagy fej karfiol
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 kávéskanál só
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 csipet majoranna
továbbá
-
10 ek zabpehely
-
2 dl joghurt
-
10 dkg füstölt sajt
a pörkölthöz
-
1 dkg sertészsír
-
1 kis fej vöröshagyma
-
30 dkg sertéslapocka
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 kávéskanál só
-
0.5 dl víz
-
1 közepes db hegyes erős paprika
Elkészítés
a karfiolhoz
- A felhevített zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, belerakjuk a szintén kockára vágott húst, fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, kicsit átsütjük ezzel is.
- Meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, felöntjük a vízzel, és beledobjuk a csípős paprikát. Puhára főzzük.
továbbá
- A karfiolt késes aprítóba rakjuk, és ledaráljuk rizsszem nagyságúra.
- Egy nagy serpenyőbe téve a felhevített olajon pár perc alatt párolva pirítjuk, gyakran megkeverve. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a majoránnával.
a pörkölthöz
- Egy tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Rákanalazzuk a karfiol felét, kicsit eligazítjuk.
- A zabpehely a következő réteg, aztán a pörkölttel folytatjuk. A húsra kanalazzuk a maradék karfiolt, amit betakarunk a joghurtban elkevert reszelt sajttal.
- Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 28x23x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 22408
- Feltöltés dátuma: 2014. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Szikszai Anna egyik receptjénél olvastam ezt a karfiol darálás ötletet. A maradék pörkölt pedig adta az alkalmat, hogy kipróbáljam.