r
Nosalty Logó

Gyors rakott karfiol witch konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Gyors rakott karfiol witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Összesen 1813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4161.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    2071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    946 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Elkészítés

a karfiolhoz

  1. A felhevített zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, belerakjuk a szintén kockára vágott húst, fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, kicsit átsütjük ezzel is.
  2. Meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, felöntjük a vízzel, és beledobjuk a csípős paprikát. Puhára főzzük.

továbbá

  1. A karfiolt késes aprítóba rakjuk, és ledaráljuk rizsszem nagyságúra.
  2. Egy nagy serpenyőbe téve a felhevített olajon pár perc alatt párolva pirítjuk, gyakran megkeverve. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a majoránnával.

a pörkölthöz

  1. Egy tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Rákanalazzuk a karfiol felét, kicsit eligazítjuk.
  2. A zabpehely a következő réteg, aztán a pörkölttel folytatjuk. A húsra kanalazzuk a maradék karfiolt, amit betakarunk a joghurtban elkevert reszelt sajttal.
  3. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28x23x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22417
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szikszai Anna egyik receptjénél olvastam ezt a karfiol darálás ötletet. A maradék pörkölt pedig adta az alkalmat, hogy kipróbáljam.

Hozzávalók

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...