- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
12.5g csicseriborsóliszt48 kcal
-
66.8g víz0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
6.7g citromlé1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tahini57 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1311.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 446 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
75 g csicseriborsóliszt
-
4 dl víz
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi aszatgyanta
-
1 citromból nyert citromlé
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A csicseriborsólisztet asafoetidával, kurkumával, sóval és a vízzel tegyük fel főni, és főzzük sűrűre.
- Amikor kész, tegyük hozzá a citrom levét, szezámmagkrémet, a borsot és az olívaolajat. Keverjük jól össze az egészet.
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 53661
- Feltöltés dátuma: 2016. március 07.
Ajánló
Ha van otthon friss petrezselyem, akkor tálalásnál díszítheted azzal is. Kiváló kenyerekhez, lepényekhez, tésztákhoz. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A csicseriborsó fantasztikus étel, nekem nagy kedvencem, és amióta könnyen be tudom szerezni itthon a bio csicseriborsólisztet, azóta gyakran használom a konyhában. A különböző közel-keleti pürék, pástétomok, kenyérre kenhető krémek közül az egyik legnépszerűbb a hummusz. Ez egy csicseriborsóból és szezámmagkrémből (tahini) készült püré, ami gluténmentes és vegán is. Az eredeti recept alapján éjszakára beáztatjuk a csicseriborsót, majd megfőzzük (ez kb. 1-2 óra). Utána a fűszerekkel összeturmixoljuk Amikor nincs néhány órád az elkészítésre, és viszonylag rövid idő alatt szeretnél hummuszt fogyasztani, ez a recept olyankor nagyon hasznos lehet.